Заради очакваните дъждове и гръмотевичните бури в следващите дни в

...
Заради очакваните дъждове и гръмотевичните бури в следващите дни в
Коментари Харесай

Електроснабдителното предприятие за Югоизточна България готово за дъждовете

Заради предстоящите дъждове и гръмотевичните стихии в идващите дни в някои елементи на Югоизточна България екипите на електроснабдителното дружество за Югоизточна България. За оптимално бърза реакция при нужда с спомагателна техника и спешни еки се прави ежедневен разбор на метеорологичната прогноза на централно и локално равнище. Въпреки рекордните превалявания и наводнения компанията не позволи да има региони с дълготрайно прекратено зареждане.
Риск за снабдяването с електрическа енергия са ни единствено поройните превалявания, а и присъщите за сезона гръмотевични стихии.
От компанията припомнят в сходни обстановки по какъв начин могат дъ бъдат защитени от повреди електроуредите:
При неявяване от вкъщи за по-дълго денем да се изключват от контакта електрическите уреди, които най-вече се въздействат от външно пресилване - тв приемник, компютър, климатик и други
За отбрана на домакинските уреди и вътрешната електрическа апаратура е целесъобразно да има инсталирана катодна отбрана в елтаблото на постройката или устройства като UPS, протектори и разклонители с предпазител и/или катоден отказ.
За отбрана на постройката от директно попадане на мълнии се предлага създаване на мълниеприемници и мълниеотводи. Мълниезащитната апаратура на всяка постройка би трябвало да бъде заземена според условията и от време на време да се ревизира.
При повреди клиентите могат да алармират непрекъснато на телефон 0700 1 0007, както и да получава информация за към този момент известни повреди, оповестяват от електроснабдителното дружество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР