Заради новите цени на електроенергията от 1 юли следващите фактури

...
Заради новите цени на електроенергията от 1 юли следващите фактури
Коментари Харесай

Отчитаме електромерите сами заради новите цени на тока от 1 ...

Заради новите цени на електрическата енергия от 1 юли идващите фактури ще бъдат разграничени на два обособени интервала – ползване по остарели цени до 30 юни 2021 година в това число и ползване по нови цени след тази дата. EVN България дава на своите битови клиенти опция сами да отчетат електромерите си и да дават данните на сдружението. Самоотчитането се прави по избор, без да анулира реализирането на регулярен месечен доклад на уредите от страна на компанията.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, би трябвало да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2021 година в декларация, която се дава и попълня в EVN Офис. Приемане на декларациите ще се прави в интервала 1 юли (сряда) – 5 юли 2021 година (понеделник) в това число.

При попълването се показват номер на измервателна точка и потребителски номер, които попадат във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и настоящ телефон при положение на неверно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета сдружението ще фактурира употребяваната електрическа енергия до 30 юни 2021 година в това число по старите цени, а от 1 юли 2021 година – по новите цени, избрани от КЕВР.

За всички битови клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2021 година ще важи следният принцип, който се ползва при промяна на цени:

· Количеството употребявана сила по остарели цени ще се пресмята като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни 2021 година до 30 юни 2021 година в това число по междинната дневна консумация на клиента за цялостния регистриран интервал

· Количеството употребявана сила по нови цени ще се пресмята като произведение на броя на дните от 1 юли 2021 година до датата на отчитане през юли 2021 година отново по същата междинна дневна консумация за цялостния регистриран интервал.

Общият брой на дните в отчетния интервал дава отговор на естествения месечен интервал на отчитане за всеки клиент, като се резервират регулярните периоди на отчитане.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР