Заради непрекъснатите военни действия не е възможно да се ремонтира

...
Заради непрекъснатите военни действия не е възможно да се ремонтира
Коментари Харесай

Властите предупредиха за възможна радиация от АЕЦ Чернобил

Заради непрекъснатите военни дейности не е допустимо да се ремонтира и възвърне електрозахранването

Електрозахранването на атомната електроцентрала в Чернобил и нейното съоръжение за сигурност са "напълно " прекратени заради съветски военни дейности

Това заяви украинският държавен оператор "Укренерго " в сряда, предава

Това значи, че радиоактивен материал би могъл да бъде обособен от АЕЦ „ Чернобил “, тъй като системата няма ток да охлажда употребяваното нуклеарно гориво, прибавят още от компанията.

Според известието поради непрекъснатите военни дейности не е допустимо да се ремонтира и възвърне електрозахранването.

По-рано беше обявено, че атомната електроцентрала в Чернобил към този момент не предава автоматизирано данни за положението на системите за сигурност и надзор на Международната организация за атомна сила (МААЕ).

„ Дистанционното предаване на данни от системите за наблюдаване на сигурността, конфигурирани в АЕЦ "Чернобил ", е изгубено “, се споделя в известие на МААЕ.

Ядрената централа беше сложена под съветски контролведнага след нахлуването на Русия в Украйна.

В момента връзката с АЕЦ „ Чернобил “ е допустима единствено по е-поща. Равнището на радиация в обектите е обикновено, оповестяват от МААЕ.

Според управляващите в Украйна става все по-наложително и значимо за безвредното ръководство на нуклеарната централа да бъдат заменени към 210 души механически личен състав и защита, които работят там, откогато съветските сили поеха контрола над обекта преди съвсем две седмици. „ В АЕЦ "Чернобил " една и съща промяна е на работа от деня преди съветските военни да влязат там на 24 февруари “, написа в известието.

Украинският управляващи оповестяват, че хората, работещи в централата, имат стеснен достъп до храна, вода и медикаменти и ситуацията се утежнява. Те желаеха от МААЕ да окаже интернационална поддръжка, нужна за правенето на проект за промяна на сегашния личен състав и за обезпечаване на ефикасна система за ротация в оборудването.

От интернационалната атомна организация изясняват, че опцията за отмора и чувство за сигурност на хората, работещи в сходни уреди е от решаващо значение за цялостната нуклеарна сигурност. „ Способността им да вземат решения без непотребен напън е измежду седемте незаменими стълба на нуклеарната сигурност и сигурност “, се споделя в известието на МААЕ.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР