Заради наплива на богати купувачи от Европа и САЩ цените

...
Заради наплива на богати купувачи от Европа и САЩ цените
Коментари Харесай

Богатите чужденци се втурнаха за имоти в Испания

Заради напора на богати купувачи от Европа и Съединени американски щати цените на парцелите в Испания започнаха да се повишават. За напора на богатите европейци и американци да купуват жилища в тази страна споделя организация „ Блумбърг “.


През първите три месеца на 2023 година над 3400 къщи и жилища са продадени на чужденци в испанската провинция Малага. Южната провинция има изход на Средиземно море и е част от обширния и крайбрежен район Коста дел Сол.

Резултатът е с 18% по-висок от същия интервал на 2019 година. Цената на жилищата в този район се е нараснала с 39 % от началото на пандемията. Средно къщите в Малага се продават за $1,3 милиона, повече в сравнение с в Мадрид или Барселона.

В момента Испания е една от трите най-предпочитани страни за покупка на жилище измежду хората със свръхвисоки приходи. Експертите на Knight Frank отдават растежа на потребителския интерес към провинцията на прехода на доста чиновници към отдалечена работа, а интереса към Испания - на укрепването на $ и опцията за приемане на позволение за престояване посредством вложение в стопанската система на страната, в това число посредством покупката на жилище. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР