Заради коронавируса 2020-а година отне едно от най-важните неща в

...
Заради коронавируса 2020-а година отне едно от най-важните неща в
Коментари Харесай

Публиката се завърна по трибуните на спортните арени, но със сертификати и тестове

Заради ковид 2020-а година лиши едно от най-важните неща в света на спорта - публиката. През 2020-а година от началото на март съвсем до края на годината аудитория по зали и игрища съвсем нямаше. Залите и стадионите бяха пусти, чуваха се гласовете на играчите и атмосферата отсъстваше.

През тази година обаче публиката стартира да се завръща, само че при избрани условия . Така на стадионите и залите можеха да влизат единствено хора, които имат документи - за имунизация, преболедуване или с отрицателен тест за ковид сред 48 и 72 часа.

Може би най-въздействащо бяха цялостните трибуни на стадиона в Бергамо на мачовете на Аталанта. Бергамо беше градът, който беше обиден най-вече от ковид през предходната година.

През тази година се организираха и Европейското и Олимпиадата, които бяха отсрочени поради ковид. На Европейското в груповата фаза бяха допускани избран брой почитатели на стадионите, а единствено Унгария разреши стадионите да бъдат на цялостен потенциал. От елиминациите обаче това предписание отпадна и стадионите бяха цялостни.

Олимпиадата обаче нямаше този шанс. За първи път в историята игрите останаха без аудитория .

Правилата за стерилизация, проби и ваксини станаха наложителни за всички футболни тимове, а даже се стигна до съществени кавги с Джошуа Кимих от Байерн Мюнхен, който не пожела да се имунизира и беше санкциониран от Байерн Мюнхен.

Покрай позитивните вести и завръщането на публиката обаче в края на годината Австрия и Нидерландия затвориха стадионите поради увеличаващите се случаи на ковид. Германия, Италия и Франция понижи публиката сред 15-50%, а с идването на новия вид на ковид Омикрона може да се случи още веднъж да бъдат затворени стадионите и залите за спортни събития.

В Англия започнаха да отсрочват мач след мач и съществува значителен късмет още веднъж да забележим празни игрища и зали в Европа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР