Заради извънредното положение заседанието на Общински съвет Бургас се проведе

...
Заради извънредното положение заседанието на Общински съвет Бургас се проведе
Коментари Харесай

Бургаските общински съветници гласуваха пакет от мерки в подкрепа на бизнеса

Заради изключителното състояние съвещанието на Общински съвет Бургас се организира в спортна зала " Бойчо Брънзов ". Съветниците бяха на независими маси и с защитни маски. Една от значимите точки беше приемането на пакет от ограничения в поддръжка на бизнеса .
След дълги полемики бяха признати част от предложенията на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и едно на ДБГ. От предложенията на ГЕРБ бяха признати предложенията да се проучват засегнатите от изключителното състояние браншове на локалната стопанска система и изискванията за шерване на кредитния риск по банкови заеми, за покриване на хонорари на чиновници, осигурителни вноски, обществени отговорности и настоящи разноски, свързани с активността на компаниите.
Освен това бе реешено да се показа пред Общинския съвет доклад за метода на консумиране на средствата през предходната година и да се провежда разработване и внасяне в Общински съвет на общинска стратегия за стимулиране на дребния и междинния бизнес.
От предложенията на Българска социалистическа партия бяха признати обвързваните с финансово стимулиране на медицинския личен състав, работещ на територията на община Бургас, основаване на общинско анализаторско звено, което да прави непрекъснат мониторинг за съществуване на артикули и ресурси при положение на затваряне на района, основаването на доброволческа конструкция като запас при положение на нужда от подкрепяне на нуждаещи се и тяхното застраховане с помощни средства, да бъдат прегледани другите сюжети при развиване на рецесията и набелязване на ограничения.
Групата съветници на Българска социалистическа партия предложи средствата по тези точки да бъдат обезпечени за сметка на редуцирана финансова стратегия на Община Бургас за 2020 година.
На сесията стана ясно още, че жителите, които имат заплатен стикер по местоживеене за Синя и Зелена зона за период от 12 месеца, няма да се таксуват за времето на деяние на изключителното състояние. Генерираната сума ще бъде приспадната от тази за идващия абонаментен интервал.
Съветниците се сплотиха и към концепцията, на идната сесия на Общинския съвет да бъде разисквано предлагането за освобождение от такса битови боклуци на неработещи офиси и предприятия, за интервала на деяние на изключителното състояние.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР