Заради искане за увеличение на заплатите с 20% работещи в

...
Заради искане за увеличение на заплатите с 20% работещи в
Коментари Харесай

Протест на работещи в АПИ затвори за кратко АМ „Хемус“

Заради искане за нарастване на заплатите с 20% работещи в АПИ излязоха на митинг. Демонстрантите заптвориха за малко придвижването в двете направления автомагистрала " Хемус " преди тунела " Топли дол ".

Организатор на митинга под наслов „ Достоен труд, почтено възнаграждение “ е профсъюз „ Пътно дело “ към КНСБ.

Получи се голямо запушване, защото това е главният път по маршрута София - Варна.

В Пътната организация работят 2400 души. Протестиращите подчертаха пред БНР, че нарастването на заплатите е значимо освен с цел да оцеляват те и фамилиите им и да живеят почтено, само че и с цел да могат да се притеглят млади фрагменти в системата:

„ След влизане в действие на новата минимална работна заплата от 1 януари 50% най-малко от чиновниците в организация „ Пътна инфраструктура “ ще работят на съвсем минимална заплата. Как мислите, че се устоя семейство с 850 лева чисти примерно 900 лв.. Т.е., 20%, които желаеме това е някакъв най-малко, който да ни задържи да работим, тъй като нашата работа е единствено ремонт на пътя обслужваме ПТП-а, обслужваме тежки обстановки, нон стоп сме на пътя… Няма да се спрем. Уверявам ви, че ние ще продължим и както строим, поддържаме пътищата, ще си ги затваряме навсякъде и ще затваряме стратегически пътища “

Протестиращите завършиха акцията си с готовността да продължат и да блокират основни точки като контролно-пропускателните пунктове, Кресненското дефиле и Прохода на Републиката и на процедура да блокират страната, в случай че гласът им не бъде чут.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР