Заради голямата концентрация на контролни функции в изпълнителната агенция Автомобилна

...
Заради голямата концентрация на контролни функции в изпълнителната агенция Автомобилна
Коментари Харесай

Заради съмнителни практики на администрацията депутати предлагат саморегулация на превозвачите

Заради огромната централизация на контролни функционалности в изпълнителната организация " Автомобилна администрация " и последващите " съмнителни практики " там група депутати от ръководещото болшинство оферират проектозакон за основаване на Българска автомобилна камара, която да издава лицензите на автомобилните превозвачи. Под законопроекта са се подписали депутати от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ".

Идеята е всички превозвачи за бъдат задължени да членуват в професионалното съдружие, а то да издава лицензите, да следи за спазването им и да ги стопира или лишава при нарушавания.

По-тясното ангажиране на предприятията от бранша в процеса на ръководството на публичните връзки, свързани с автомобилния превоз, способства за повишение на прозрачността, повишение на професионалната подготовка, а оттова и основаването на висококонкурентна среда, в която българските транспортни предприятия ще упражняват своята активност, се споделя в претекстовете към законопроекта. Това ще противодейства на съществуващи нерегламентирани практики по отношение на лицензирането, допускат вносителите. Тя ще има правото и да прави инспекции при потребност.

Предвижда се бъдещата камара да води указател на автомобилните превозвачи, който ще е част от европейската система за продан на данни.

Камарата ще се самофинансира от членски импорт и от таксите, които ще събира за предоставяните услуги, гласи планът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР