Заради добродушното поведение и способността да изпълняват номера, кучетата изглеждат

...
Заради добродушното поведение и способността да изпълняват номера, кучетата изглеждат
Коментари Харесай

Учени опровергаха твърдениeто, че кучетата са по-умни от котките

Заради добродушното държание и способността да извършват номера, кучетата наподобяват по-умни от котките. Британски учени обаче откриха, че шаровците не са толкоз интелигентни, заяви в. "Дейли мейл ".

Психолози от университета на Ексетър и Кентърбъри съпоставиха когнитивните качества на кучетата и други домашни животни и хищници. Те стигнаха до извода, че интелектът на най-хубавия другар на индивида с нищо не превъзхожда останалите типове. Освен това кучетата не схващат добре заобикалящата ги среда.

Със серия от проби психолозите са ревизирали реакцията на другите животни. В следенето какво сочи човек кучетата изобщо не са се отличили. Най-добри в тази сфера са делфините, тюлените и прасетата.

С друга задача - да пернат връвчица, на която е закачена храна, вълците, котките и енотите са се справили доста по-добре.

Котките са най-хубави в намирането на прикрит предмет.

Кучетата не се отличават нито с физически когнитивни качества - да схванат предметите към тях, нито в асоциативното учене. Обонянието им също не е извънредно - прасетата са по-добри в разпознаването на хора по миризмата.

Овцете, гълъбите и шимпанзетата разпознават доста по-добре от кучетата човешки лица.

Магаретата, мулетата и конете доста по-умело от шаровците заобикалят трудности.

Кучетата не се разпознават в огледало, до момента в който шимпанзетата и делфините имат тази дарба.

Впечатляващи обаче са обществените когнитивни качества на кучетата - да употребяват за тенденция държанието на други животни и изключително на хората.

За разбора си учените са употребявали резултати и от предходни писания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР