Запушени тръби – ето как лесно да се справите с

...
Запушени тръби – ето как лесно да се справите с
Коментари Харесай

Запушени тръби – най-ефективното домашно средство

Запушени тръби – ето по какъв начин елементарно да се справите с казуса

Поддържането на непорочност в кухнята не постоянно е елементарно: трохите и петната по разнообразни повърхности са неизбежни по време на готвене, ястие и миене на съдовете. И даже да сте съумели да поставите всичко в ред, външният искра не е индикатор, че всичко е наред. С течение на времето тръбите се запушват, появява се неприятна миризма и вие, безсилни пред казуса, към този момент търсите водопроводчик.

Спрете! Вместо скъпи химикали и не по-малко скъпи водопроводни услуги, постоянно можете да опитате резултата на домашните средства за разчистване. Вижте какво би трябвало да извършите идващият път, когато остатъците от храна и мазнини се натрупат още веднъж по стените на тръбата.

Най-ефективното средство
Предимството на това средство е освен в успеваемостта и бюджетността, само че и в това, че не поврежда тръбите. Без доста старания и доста разнообразни съоръжения можете да почиствате тръбите постоянно, тогава казусът с неприятната миризма в кухнята ще остане в предишното.

Смесете 200 гр. бакпулвер и сол. Изсипете получения изсъхнал прахуляк в канала.

Загрейте леко 150 мл. оцет. Изсипете го след сухия артикул. На този стадий продуктът ще стартира да се пени – това е естествена химическа реакция.

След като реакцията отшуми, изсипете гореща вода, която ще промие тръбата.

Искаме да уточним, че оцетът би трябвало да се загрее леко, не да се кипва, тъй като при нагряване това вещество към този момент не е толкоз безобидно, колкото преди този момент. И не щадете топлата вода – би трябвало да изплакнете тръбите усърдно!

Как да избегнете задръстване
Профилактиката оказва помощ да се избегнат сходни проблеми. По предписание доста хора считат, че това лишава доста време и избират да подхващат дейности, когато се появи казусът. Силно ви съветваме да следвате елементарни правила, тогава няма да се постанова да се занимавате с отпушване.

Използвайте филтърна мрежа. Така останките от питиета и храна няма да влязат в тръбата. Докато миете чинии, те ще се натрупват върху решетката, след което могат просто да бъдат изхвърлени в кошчето.

Не изливайте мазнини. Те изстиват и се натрупват в тръбите, тъй че по стените им постоянно се образуват по този начин наречените тапи – първите признаци, че запушването е тъкмо зад ъгъла.

Поставете филтър, в случай че водата от чешмата е с неприятно качество и съдържа огромно количество разнообразни примеси.

Използвайте единствено по предопределение. Ако имате една баня, а фамилията ви е огромно, не се изкушавайте да миете косата си в кухненската мивка.

Вижте още: Запеканка с гъби и кайма – най-хубавата рецепта

Не чакайте, до момента в който водата изпълни мивката и безусловно откаже да се оттича.

Използвайте подръчни средства и се справете сполучливо с казуса!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР