Запушената кухненска мивка е един от най-честите (и досадни) проблеми,

...
Запушената кухненска мивка е един от най-честите (и досадни) проблеми,
Коментари Харесай

Отлични начини за отпушване на мивката

Запушената кухненска мивка е един от най-честите (и досадни) проблеми, които могат да се случат вкъщи. За благополучие има няколко евтини метода да ви оказват помощ да отпушите мивка без помощта на водопроводчик.

1. Оцет, сода и сол

Първо, пробвайте в действителност мощен метод за разчистване на тръбите. В самото начало постепенно прибавете доста гореща вода в мивката, с цел да омекотите остатъците от храна и мръсотията.

Тогава:

Вземете 1/2 чаша сода за самун и 1/4 чаша сол. Смесете и отцедете, а по-късно загрейте оцета, до момента в който заври, и прибавете останалите съставки. Бързо поставете капаче, с което да „ запушите “ канализацията. Изчакайте 15-30 минути. Накрая още веднъж прибавете доста гореща вода в мивката.

2. Оцет и сода
Хитри способи за отпушване на мивката
Дребните неволи в всекидневието ни могат да ни изнервят дотам, че да станем даже нападателни. Ако това ви звучи необикновено, мож...

Оцетът и содата са класика, когато става въпрос за запушени тръби. Този елементарен и бърз способ е решение, употребявано от нашите баби, той е ефикасен и доста на ниска цена.

Добавете малко вряща вода към канализацията. В този случай можете да следвате правилото " колкото повече, толкоз по-добре ", тъй че можете да излеете цялостен чайник. След това прибавете 0,5-1 чаша сода и оставете да престои няколко минути. Смесете вряща вода с оцет в съответствие 1: 1 и изсипете содата. Покрийте компактно, с цел да позволите на сместа да работи вътре. Накрая измийте всичко.

3. Сол и вряща вода

По-мек вид за разчистване на тръби е солта и врящата вода. Като се има поради, че този способ не е толкоз мощен като предходните, може да се наложи да го приложите няколко пъти. Солта почиства тръбите от вътрешната страна, отстранява бактериите и неприятните миризми, а врящата вода спомага за разтварянето на всичко.

Вземете половин чаша сол и изсипете в мивката. Сложете чайника да заври с вода и изсипете солта. Накрая изплакнете мивката добре.
Защо умните домакини поставят брашно в мивката?
Не всяка стопанка може да се похвали с идеално чиста кухненска мивка. Мивката се употребява прекомерно постоянно и даже изрядните домакини не ус...

Повторете, в случай че смятате, че е належащо.

4. Тел

Ако във вашите тръби има косми или други останки, можете да вземете тел и да бръкнете с нея в канализацията. След това я плъзнете нагоре и надолу, наляво и надясно. Част от мръсотията ще се закачи за телта и ще може да я извадите и отстраните.

5. ВиК вакуум

Вакуумът е един от по-евтините и ефикасни способи за отпушване на мивката. Ако го имате в дома си, не е нужно да купувате други артикули. Ако имате мивка с два отвора, затворете единия. След това поставете помпата на втория отвор, отворете крана и напълнете мивката с вода, до момента в който покрие вакуумната помпа. Натиснете помпата до дъно, повторете процеса 6 до 10 пъти и по-късно извадете помпата. Ако водата изтече елементарно, трикът е подействал. Ако не, повторете процеса. След това изплакнете мивката с гореща вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР