Запознайте се с TX SCARA - робот, който в момента

...
Запознайте се с TX SCARA - робот, който в момента
Коментари Харесай

Роботи ни отменят в скучните работни задачи

Запознайте се с TX SCARA - робот, който сега е на образование във веригата магазини FamilyMarts в Токио, Япония. Той работи зад хладилните лавици и се учи по какъв начин да зарежда рафтовете и да преценя кои са по-желаните от клиентите артикули, с цел да ги слага на по-достъпни места.

TX SCARA е артикул на компанията Telexistence. Оттам се надяват роботът да откри по-голямо приложение, замествайки индивида в скучните и повтарящи се задания на работното място, написа Fox Business.

Това е посоката, в която вървим. Най-добрият метод да създадем това е да използваме роботите, споделя основният изпълнителен шеф Джин Томиока.

TX SCARA и неговата система за изкуствен интелект, наречена „ GORDON “, знае по кое време и къде би трябвало да бъдат сложени продуктите, с цел да бъде в помощ на клиентите. Хардуерът употребява графични процесори на Nvidia и разрешава отдалечен надзор през Azure, облачната услуга на Microsoft.
       View this post on Instagram                      
A post shared by محمد جواد قنبری (@mohamadjavadghanbarii)

След като сканира продуктите, роботът употребява щипките си, прикрепени в края на механични ръце, с цел да хваща бутилки и кутии. По този метод ловко презарежда рафтовете в магазини. Ако се чудите каква е продуктивността му, би трябвало да знаете, че TX SCARA е кадърен да презареди до 1000 бутилки и кутии дневно.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Universal Field Robots (@universalfieldrobots)

Автоматизираните системи от дълго време намират необятно приложение във заводи в целия свят. Telexistence обаче вижда бъдеще за своите роботи и в по-малки работни пространства - магазини, хранилища и други От там прецизират, че машините могат да бъдат усъвършенствани, с цел да взаимодействат с хората. Това още повече уголемява капацитета им да решат казуса с работната ръка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР