Заповедта на здравния министър ограничава правата на гражданите, гарантирани от

...
Заповедта на здравния министър ограничава правата на гражданите, гарантирани от
Коментари Харесай

Хасковски адвокат атакува заповедта за зеления сертификат в ...



Заповедта на здравния министър лимитира правата на жителите, обезпечени от Конституцията, и ги слага в по-неблагоприятно от имунизираните против Коронавирус – 19, като им се препречва опцията да посетят спектакъл, ресторант. С това се нарушават главните им права, дадени от Конституцията по чл.6, чл.23, чл.48. Заповедта вкарва двойен стандарт и разделя жителите на страната на две групи, създавайки опция за сегрегация на голяма част от популацията. Това се споделя в тъжба на хасковския юрист Ростислава Жекова до Административни съд в София, с която се желае заповедта на здравния министър да бъде оповестена за незаконосъобразна и противоречаща на материалното и процесуалното право на страната.

Към актуалният миг, слагането на имунизацията против Коронавирус - 19 е непринуден акт и не би следвало непоставянето й да се преследва от закона или административните актове, Настоящите типове ваксини против Коронавирус - 19 са в изпитателен период по силата на Регламент /ЕО/ №1234/2008г. на Европейският, което слага жителите решили да се въздържат от слагането им в полето на защитния режим по чл.29 от Конституцията на страната. Дискриминационните механизми заложени в заповедта съдържат скрита насила за имунизация на популацията направило друг избор, написа още в жалбата.

В нея се показва още, че ограничението на правата, обезпечени по Конституция и по силата на интернационалните конвенции на всички жители, е акт на изключителни събития и не може да бъде обект на административно решение и едноличен административен акт.

За през днешния ден в Хасково е плануван митинг против зеления документ, проведен във Facebook.

Междувременно се следи повишен интерес към имунизациите, въпреки че за разлика от други градове в страната няма огромни опашки. В 9 ч. през днешния ден пред кабинета в МБАЛ- Хасково имаше 5-ма души, идваха и още.

Жителите на региона с първа доза са към този момент 70 905, от тях със приключен развой са 36 148, което съставлява 18.4% от популацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР