Запорирано е имуществото на бившия министър на икономиката, енергетиката и

...
Запорирано е имуществото на бившия министър на икономиката, енергетиката и
Коментари Харесай

Запорираха имущество на Трайчо Трайков за над 2 млн. лева

Запорирано е имуществото на някогашния министър на стопанската система, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Това заяви в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Пламен Георгиев.

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

След инспекция, почнала при започване на 2017 година, е открито противоречие сред приходите и имуществото на Трайков за 2 450 000 лв.. Това са за нас необясними пари. Приканваме лицето до петък да ни връчи декларация от кое място има тези 2 450 000 лв.. Това са пари, които лицето е употребило за закупуване на парцели или за борсови интервенции. Ако до петък не ни се показа декларация, в съда се внася иск за лишаване на това имущество, изясни Георгиев.

По думите му след интервенциите против предприемачите Ветко и Маринела Арабаджиеви и Миню Стайков доста бързо е бил образуван екип и е било запорирано имуществото им. Там също би трябвало да бъдат открити несъответствия, с цел да бъде изработен запор. Реалистично е това да стане не по-рано от 7-8 месеца, с цел да бъдат събрани нужните доказателства, съобщи шефът на антикорупционната комиисия.

Според него делото против банкера Цветан Василев, с което се желае лишаване на имущество за 2, 2 милиарда лева, е безпричинно спряно. При господин Василев има повдигнато обвиняване, осъществена е цялостна инспекция. При господин Пеевски е получен сигнал, само че не му е повдигнато обвиняване, по тази причина няма по какъв начин да му бъде направена цялостна инспекция, съобщи Пламен Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР