Заподозреният за нападението в Ерусалим, при което бяха ранени осем

...
Заподозреният за нападението в Ерусалим, при което бяха ранени осем
Коментари Харесай

НАПАДЕНИЕТО В ЙЕРУСАЛИМ: Заподозреният се е предал на полицията

Заподозреният за нападението в Ерусалим, при което бяха ранени осем души, се е предал на полицията, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки " Асошиейтед прес ". Засега полицията не оповестява детайлности за самоличността му. Атаката последва напрежението сред Израел и палестинците в линията Газа и Западния бряг.

Израелският министър председател Яир Лапид пък съобщи на съвещание на държавното управление, че нападателят е гражданин на Ерусалим, който е работил самичък и който и в предишното е бил задържан от израелската полиция.

Нападението бе осъществено в ранните часове на деня против рейс покрай Стария град на Ерусалим. Още тогава полицията съобщи, че подозира, че нападателят е палестинец. Той стрелял по рейса, до момента в който транспортното средство чакало на паркинг покрай Стената на рева. Стрелецът избягал от мястото на престъплението. А израелските сили за сигурност започнаха да претърсват прилежащия палестински квартал Силуан, с цел да открият нападателя.

От осемте ранени двама са в съществено положение, включително и бременна жена с рани в региона на корема и мъж с огнестрелни рани в главата и врата.

Посланикът на Съединени американски щати в Израел Том Найдс написа в Туитър, че измежду ранените има и американски жители. Но повече детайлности не се оповестяват.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР