Заподозреният в изпращане на самоделни взривни устройства на представители на

...
Заподозреният в изпращане на самоделни взривни устройства на представители на
Коментари Харесай

ФБР: Сизар Сейък е изпратил най-малко 13 самоделни бомби по пощата в САЩ

Заподозреният в изпращане на самоделни взривни устройства на представители на Демократическата партия на Съединени американски щати и техни симпатизанти Сизар Сейък е изпратил по пощата минимум 13 такива самоделни бомби, съобщи на конференция шефът на ФБР Кристофър Рей, представен от ТАСС.

Никое от устройствата не е избухнало и няма потърпевши при тези произшествия. Всички техни получатели, измежду които са милиардерът Джордж Сорос, някогашните президенти на Съединени американски щати Барак Обама и Бил Клинтън и ексдържавният секретар Хилари Клинтън, са видни демократи и критици на Тръмп. Те също така постоянно са подложени на критика от консервативните десни кръгове, предава Българска телеграфна агенция.

Всеки от пакетите е съдържал тръба с дължина към 15 см, часовник, батерия, жици и взривно вещество. Рей съобщи, че става дума за вещество, което може да съставлява заплаха при температурно влияние, само че не даде повече детайлности.

" Продължаваме да ревизираме дали откритите устройства са настоящи взривни устройства, само че е явно, че те съдържат субстанции, които могат да са рискови ", сподели Рей.

Директорът на ФБР акцентира, че е допустимо да има и други изпратени самоделни устройства и съобщи, че е прекомерно рано да се разискват претекстовете на Сейък, отбелязва Франс прес.

На първия разпит Сизар Сейък е декларирал, че самоделните му устройства не съставляват заплаха и че той не е желал никой да пострада, заяви Си Ен Ен.

Кристофър Рей съобщи, че Сейък е бил открит по следи от ДНК и пръстов отпечатък върху пакета, който е бил изпратен на конгресменката демократ Максин Уотърс.

Правоохранителните органи ревизират дали и други хора с изключение на Сейък са били забъркани в изпращането на самоделните взривни устройства, заяви американски формален представител, представен от Ройтерс.

Сейък ще бъде съден в град Ню Йорк, където са открити пет от самоделните му устройства, сподели представител на правоохранителните органи, представен от Асошиейтед прес.

На Сейък са повдигнати обвинявания по пет пункта, в това число нелегално изпращане на взривни субстанции по пощата и заплашване на някогашни президенти на Съединени американски щати, заяви министерството на правораздаването. Той може да получи присъда до 48 години затвор. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР