Започвайки като фестивал на оспорвано състезание на креативни идеи и

...
Започвайки като фестивал на оспорвано състезание на креативни идеи и
Коментари Харесай

Още двама топ лектори се присъединяват към ФАРА’18

Започвайки като фестивал на оспорвано съревнование на изобретателни хрумвания и рекламни акции, ФАРА’18 се трансформира и в годишен обучителен семинар като за трета поредна година провежда лекционен панел, воден от интернационалните експерти в областта на връзките, рекламата и бизнеса. Темата тази година е „ Креативност и успеваемост “, a в програмата са включени лекции, панелни полемики и уъркшопи, водени от авторитетни имена с богат на практика опит и интернационалните фестивални награди. Обявените все още имена са Пол Арнолд, Стийв Хенри, Ричард Мълъндър и Гурдийп Пури, а уредниците показват още присъединяване на Леван Лепсверидзе и Катаржина Драгович. Акредитации за наличие на фестивала се декларират до 5 юни на уеб страницата www.fara.bg.

Катаржина Драгович изминава пътя от текстописец до креативен шеф, с богат на практика опит в организации като DMB & B, J.Walter Thompson, McCann-Erickson, EURO RSCG. Носителка е на голям брой влиятелни награди от рекламни фестивали, измежду които Clio, Epica, Kreatura, Effie, Złote Orły. Била е участник в журито на New York Festivals, Kreatura, Golden Eagles, KTR, POPAi, Kodak Film Festival, а сега Катаржина е дипломат на Golden Drum International Festival of Creativity. Редовно разгласява публикации в профилирани издания като New Moment, Magazine For Art And Advertising, Impact, Pro-Creation, Brief, Media & Marketing. Съавтор е на книгата Directing of TV commercials, създател на Szkola Mistrzow Reklamy (Advertising Masters School) и е преподавала в Miami Ad School Warsaw, Minneapolis College of Art and Design, Lodz Film School, Warsaw University, Warsaw School of Economics.

Пет години след основаването на грузинската организация Leavingstone, компанията към този момент е одобрено име в рекламната промишленост в черноморския район. За този къс интервал от време, Леван Лепсверидзе , криейтив шеф и съосновател на организацията, дружно със своите сътрудници и сътрудници, печелят над 100 награди от интернационалните рекламни фестивали, в това число два следващи бронзови лъва във фестивала Cannes Lions и влиятелни оценки като Eurobest, London International Award, ADCE, Epica, Golden Drum, Golden Hammer, KIAF Grand Prix, Ad Black Sea Grand Prix. Леван съвместява креативните си задължения с консултантски услуги в региона на маркетинга, подпомагайки дребни компании в Грузия.

Фестивалът ФАРА за поредна година ще събере на едно място изобретателни информационни организации, съумели бизнес водачи и вдъхновяващи интернационалните експерти от сектора. Събитието ще се организира в град Пловдив - център на културата и изкуството в България. Един от главните сътрудници на ФАРА’18 е Фондация „ Пловдив 2019 – Европейска столица на културата “, както и Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо, подкрепящи за поредна година фестивала.



ФАРА

Целта на фестивала е да показва достиженията на информационната промишленост в България и да отличи най-хубавите рекламни форми и информационни акции. Най-големият рекламен фестивал в България и се провежда от 2000-та година насам от Българската асоциация на информационните организации. Обединява в себе си конкурс на информационни хрумвания и лекционен панел с присъединяване на уважавани интернационалните лектори. Във ФАРА вземат участие над 500 експерти от информационния отрасъл, представители на креативен специалности, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг експерти, медии.

Фестивалът ще показа най-хубавите рекламни форми и акции, основани в България и осъществени в страната или в чужбина през 2017 и 2018 година. Комуникационните организации ще показват достиженията си в 26 разнообразни категории в разделите: „ Аудио-визуални форми и копирайтинг “, „ Художествено оформление и дизайн “, „ Дигитални форми и изобретателно потребление на медиа “, „ Кампании “.

БАКА

Българската асоциация на информационните организации е основана през 1995 година като самостоятелна, доброволна социална организация, която да способства за одобряването на рекламната активност като значима и неотменна сфера в модерната пазарната стопанска система, за одобряване на позитивния имидж на рекламата измежду необятната общност и за просторно информиране на обществото във връзка с цялостната информационна тактика и политика на организацията и нейните членове.

Основните цели на Българската асоциация на информационните организации са: да развива и утвърждава високи професионални стандарти и професионална нравственос измежду членовете си без изключение, да пази професионалните ползи на членовете си пред обществеността, държавни и публични органи и други юридически лица, да се включи в интернационалния продан на информация сред асоциации и други организации със сходни цели и задания.

Редактор: Actualno.com
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР