Започват ремонти по автомагистралите Тракия, Хемус, Струма и Марица. Обещанието,

...
Започват ремонти по автомагистралите Тракия, Хемус, Струма и Марица. Обещанието,
Коментари Харесай

Старт на летните ремонти: Вижте къде трафикът ще е затруднен

Започват поправки по автомагистралите " Тракия ", " Хемус ", " Струма " и " Марица ". Обещанието, особено за тези, които ще пътуват към морето, е часовете за ремонт да бъдат щадящи към нервите на водачите и да се работи единствено заран от понеделник до петък. Предстои да бъдат пуснати над 85 публични поръчки за избор на реализатор за поправки на пътища у нас. Голяма част от тях ще бъдат по Черноморието.

Северният обход на Бургас, който ще улесни трафика от Автомагистрала „ Тракия " към Слънчев бряг, се строи от началото на предходната година. Около 65% от правата към този момент е приключена. По план пътят би трябвало да е подготвен до 15 юни, само че това няма да се случи.

„ Основните проблеми за привършване на обекта са изчезнали позволения за градеж за няколко подобекта. Това са оптични мрежи, реорганизация на водопроводи и улично осветяване ", съобщи инж. Иван Иванов, изпълнителен шеф на компанията реализатор по Българска национална телевизия.

След питане от АПИ дадоха отговор, че разрешенията към този момент са почнали да се издават поетапно и се планува строителството на 5-километровата права да завърши до края на октомври.

Основният път от Бургас към курортите на север също се ремонтира като част от Северния обход. Тук трафикът е засилен и постоянно се образуват тапи, а към този момент има и две тъжби от летището, че поради тапите не може да се обезпечи прехвърлянето на туристите.

И защото ремонтът няма да е подготвен, е помислено за специфичен режим на придвижване.

„ И в едната и в другата посока ще се реализира в две ленти с единствената забележка, че скоростта ще бъда понижена, лимитирана на 50 км/ч ", сподели инж. Иван Иванов, изпълнителен шеф на компанията реализатор.

За да не се получават тапи по време и на другите поправки в страната, тук-там също ще бъдат подхванати спомагателни ограничения.

„ Това е проведено, ще бъде направено по този начин, с цел да може трафика за морето, който е най-засилен през уикендите да не може да бъде възпрепятстван от работата по автомагистралата ", съобщи Тодор Василев, ръководител на УС на " Агенция пътна инфраструктура ".

Скоро стартират и строителните действия на пътя Бургас-Царево, а съгласно АПИ ремонтите на републиканската мрежа могат да се правят единствено лятото, поради по-благоприятните метеорологични условия.

Актуална информация за ремонтите на пътищата в цялата страна може да видите на картата
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР