Започват обученията по рисуване в бургаската галерия Георги Баев. Този

...
Започват обученията по рисуване в бургаската галерия Георги Баев. Този
Коментари Харесай

Митко Иванов, Добрин Вътев, Таня Стоянова и Силвия Инджова с мисия към младите художници в Бургас

Започват образованията по изобразяване в бургаската изложба „ Георги Баев ”.

Този сезон към сполучливия екип създатели Митко Иванов, Таня Стоянова и Добрин Вътев се причислява и художничката Силвия Инджова. За няколо години галерията се утвърди като съществено място за изкуство и се радва на непрекъснат интерес с провеждането на бутикови събития, изложения и креативен образования.

Инициативите, които се оферират в арт пространството, са разграничени съгласно възрастта. Подходящи са за деца и възпитаници, които са избрали изобразителното изкуство за свое занимание или професионално образование. Добре пристигнали са всички, които желаят да се усъвършенстват, да затвърдят познания и умения. Творческите занимания се водят от уважавани експерти с потвърден професионален опит като Митко Иванов, Добри Вътев, Таня Стоянова и Силвия Инджова. Групите се събират всяка събота.

Специализираният курс с учител Митко Иванов се организира от 10.00 до 17.00 часа на ет.1, изложба „ Георги Баев ”. В него могат да се записват възпитаници от 12 до 14 години, които желаят да продължат образованието си след седми клас в компетентност „ Изобразителното изкуство ”. Тук младите гении ще развиват заложбите и въображението си, ще научат доста за историята на изкуството и ще овладеят разнообразни техники за изобразяване благодарение на самостоятелен метод за работа. Ще имат на практика занятия и независими задания. Освен художник иконописец, Митко Иванов е и съавтор на „ История на Бургас “, както и на повече от 200 публикации. Инициатор е за слагането на плочи и знаци, свързани с историческата памет на града. През юли художникът откривател показа най-новата си книга „ Бургаският диалект до 1989 “.

Творческото ателие на Добри Вътев може да се посети от 10.30 до 14.30 часа. Вътев е ръководител на Дружеството на бургаските художници. Завършил е Великотърновския университет, компетентност „ Скулптура ” при доцент Милан Андреев. Има десетки участия в изложения по живопис, графика, статуя, в пленери у нас и по света. Автор на най- атрактивния план край морския бряг „ Ветропоказателят на седемте морета “. Участва в пясъчния фестивал още от основаването му през 2009-а година.

Всяка събота, от 10.30 до 12.30 часа, на приземния етаж „ ЦвЕтНо ” отваря порти за деца и възпитаници от 6 до 12 години. Ръководител е педагогът Таня Стоянова. Тя е измежду най-разпознаваемите имена в региона на изобразителното изкуство. Дългогодишен учител в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, където образова възпитаници от V до VII клас. Арт ателие „ ЦвЕтНо “ е на практика насочено и има за цел да развие естетическия нюх и креативен капацитет на малчуганите в спокойна и хармонична среда. На място се разучават класическите и нови техники в региона на графиката, живописта, както и опциите за синтез сред изкуствата.

Школата на Силвия Инджова носи името „ АрТворя ” и ще се организира от 14.00 до 16.00 часа на ет. 0 в изложба „ Георги Баев ”. Обучението е уместно за деца и възпитаници от 6 до 16 години, които ще учат техниките акварел, акрил, пастел, както и графична рисунка с туш, креда, въглен и сангин. Участниците в курса ще имат опция да се изявяват в изложения и състезания. Няма да липсват и тематики, свързани с празници, настоящи обществени и културни събития. Силвия Инджова е приключила „ Педагогика на образованието по изобразителното изкуство ” като бакалавър, а също и магистратура „ Графика ” във ВТУ „ Сухопътни войски. св. Кирил и Методий ”. От 2010 година практикува в учебно заведение и извънкласни занимания с деца и възпитаници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР