Започваме с основата на правителството на акад. Денков, което предложихме.

...
Започваме с основата на правителството на акад. Денков, което предложихме.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да съм министър, Асен Василев ще е, Мария Габриел ще е единственият човек от ГЕРБ

Започваме с основата на държавното управление на акад. Денков, което предложихме. В последните 2 дни имаше хора, които канихме в държавното управление първия път, не виждаха късмет да се осъществя. Като виждат, че е по-реално, споделят, че може да се включат. Човек от ГЕРБ – никога, с изключение на Мария Габриел, само че ще има една-две промени на база на персоналните истории на всеки един от министрите. Аз няма да съм министър, оставам в Народното събрание. Това съобщи в изявление за бТВ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

" Асен Василев ще бъде министър на финансите. Надявам се проф. Тагарев да остане. Акад. Денков се обажда на всеки от тях. Отбраната е основна значима за България. Сглобява се един доста мощен кабинет въз основата на първичния, който показахме ", добави той.

Към момента не се е основала обстановка от ГЕРБ да не утвърждават кандидатура на някой от министрите в проектокабинета " Денков ". " Нямаме ангажимент за министри от ГЕРБ по никакъв метод. Ако има справедливи обстоятелства, постоянно ще чуем. Готови сме за рецензия, проучване, само че би трябвало да е нещо обективно и действително, а не просто, че не го харесват. Говори се единственият вицепремиер да е Мария Габриел в първите 9 месеца, във вторите 9 месеца – акад. Денков. Началният състав на кабинета се чака да продължи за задачите 18 месеца. Ако има предпочитание да бъдат заменени един или двама министри, то и двете партии би трябвало да се съгласят на това. ", уточни Петков.

Няма и спогодба от ГЕРБ да показват кои да са заместник-министрите. Все още няма диалог и за регионалните шефове.

„ Винаги съм се дразнил като наблюдаващ като някой обещае с тежка дума и след това стартира да се оправдава за какво това заричане не е спазено. В нашата партия е приоритет да съблюдаваме обещанията си. С втория мандат, поканвайки Мария Габриел, макар всичките и положителни качества, обещанието не беше напълно спазено. Когато човек има опцията да се извини, мисля че би трябвало. Не скърбя за това, което предложихме, ни минимум. Мария Габриел е човек, който може да сбъдне огромните ни цели за Еврозоната и Шенген. Тя обективно няма греховете на ГЕРБ. Видях тежестта, която тя има в Европа “, разяснява още съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и подсигурява, че стремежът им остава да са почтени към гласоподавателите си.

Арестът на Бойко Борисов не е бил подреден от него, съобщи още Кирил Петков.

„ Не желая изобщо да има основен прокурор и служба в България, за която да се споделя, че единствено Господ е над нея “, уточни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР