Започваме с големите, но и другите ще трябва да се

...
Започваме с големите, но и другите ще трябва да се
Коментари Харесай

Италианският медиен регулатор: „Дивият запад на инфлуенсърите свърши“

„ Започваме с огромните, само че и другите ще би трябвало да се приспособяват “, сподели пред вестник La Repubblica шефът на AGCOM Джакомо Ласорела. Ако не разкрият комерсиалните си ползи и не обозначат рекламния темперамент на наличието при позициониране на артикули, топ-инфлуенсърите ще бъдат глобявани с до Евро 250 000.

Според изказването на AGCOM, ограниченията ще управляват " комерсиалната връзка и отбраната на главните права " на хората и главно малолетните.

От AGCOM отхвърлят, само че за италианците ограниченията са отговор на неотдавнашен скандал с топ-инфлуенсърката Киара Ферани, която има съвсем 30 милиона почитатели в Instagram. През декември тя беше санкционирана с над един милион евро, поради изказванието ѝ, че приходите от продажбите на „ дизайнерски ” розов коледен сладкиш подкрепят детска болница в Торино.

Оказа се в действителност, че производителят е пуснал сладкиша на пазара месеци, откакто към този момент е дарил пари на болничното заведение. Киара Ферани се разкая обществено, а в изказване до почитателите си написа, че е направила...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР