Започваме да се връщаме към мутренските времена, изстена публично преди

...
Започваме да се връщаме към мутренските времена, изстена публично преди
Коментари Харесай

Лъжците на века

" Започваме да се връщаме към мутренските времена ", изстена обществено преди два дни Кирил Петков. Подобна апокалиптична стилистика на вълни стартира да се носи от цялата градска десница. " Това е бухалка ", ожали се Настимир Ананиев за инспекциите в неговите офиси.
" Силовите структури се употребяват за омаскаряване на Политическа партия ", изхлипа националният представител Искрен Митев.
" От един ден са на власт и към този момент демонстрираха същинската си същина ", като мъченик разгласи Явор Божанков...
И аз като естествен човек, като социалист, като хуманист и несбъднат стихотворец, доста желая да им съчувствам. Ужасно е да гледаш по какъв начин валякът гази хора и поставя черепите им като асфалт по пътя към турбулентните избори.
Много желая да им съчувствам, само че ми е мъчно, тъй като си припомням какво приказваха същите тези хора единствено преди броени месеци.
3 август 2023 година - Лена Бориславова отваря шампанско: " Моделът " ГЕРБ " и " Борисов " към този момент ги няма ". " Нещата не действат както преди ", прибавя триумфално тя.
Това разрешава на градското дясно да си отдъхне тържествено и да се заеме с същински същностните проблеми на България - демонтажа на монументи, да вземем за пример. Нали Борисов към този момент е потънал в мъглата, моделът му е екзекутиран, а светлото бъдеще се мержелее на хоризонта, такова едно симпатично и чуруликащо...
Сега съучастниците в политическото закононарушение, наречено " Сглобка " желаят да получат статут на жертви. Ами няма да стане. Защото в мига, в който тръгнеш да се оплакваш от полицейските репресии и бухалки, би трябвало да можеш да обявиш на висок глас: " Ние ви излъгахме! ".
Защото ПП/ДБ 10 месеца вършиха само това.
Първо излъгаха, че няма да се коалират с ГЕРБ.
Излъгаха, че в кабинета няма фрагменти на Борисов.
Излъгаха, че моделът " ГЕРБ " към този момент го няма.
Излъгаха, че Пеевски не е фактор в ръководството.
Излъгаха за безусловно всичко.
Казвам го дори без оскърбление.
От тези латексови партии аз в никакъв случай не съм очаквал действително наличие. ПП/ДБ са най-перверзната част от политическото статукво. Защото служат като вазелин на модела " ГЕРБ ". И реализират своята роля като погребват модела " Борисов " до момента в който в действителност са в неговата паяжина.
Нека да ми обяснят тези политически дисиденти и безконечни жертви на обезчестяване какво тъкмо направиха против модела " Борисов ", че да разгласят неговия край. Направиха ли въобще нещо, с изключение на да го изперат, легитимират и да му бият адреналин?
И това е великият, заплашителен и подигравателен капан, в който се намира градската десница. Ако желаят да се вършат на жертви, те би трябвало обществено да заявяват лъжите си и своята епична несръчност. Защото в случай че през днешния ден си жертва на принуда, след 10 месеца във властта, това значи, че на власт са били пагубни кретени и кухи лейки, които в нито един миг не са си дали сметка, че ги угояват като свиня преди Коледа.
Паралелната страна у нас оцелява с жертвоприношения. В името на своето продължение тя би трябвало да дава курбан някои от своите свидни жертви на тълпата за публичен линч. И през днешния ден ПП/ДБ са в тази роля.
Не ми е жалост. Гледаме противен театър, на хоризонта не се мержелее даже минимална вяра, само че в тази клада на суетата ни е останала най-малко тъмната наслада, че лъжците на века си го получават по цялостна стратегия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР