Започва укрепването на рухналата подпорна стена на пътя Кричим-Девин. Това

...
Започва укрепването на рухналата подпорна стена на пътя Кричим-Девин. Това
Коментари Харесай

Започва укрепването на рухналата подпорна стена на пътя Кричим-Девин

Започва укрепването на рухналата подпорна стена на пътя Кричим-Девин. Това стана ясно по време на осъществената инспекция от регионалния шеф Дани Каназирева, представители на Областно пътно ръководство и компанията реализатор " ИСА - 2000 ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 Пропадна част от подпорна стена по пътя Кричим - Девин Виж още

Инцидентът стана в късния следобяд през вчерашния ден, откакто на 93-ия км по третокласния път се задейства свлачище. Засегнатият сектор от подпорната стена е към 30 метра. От нощес там придвижването е пренасочено в една лента и е неразрешено прекосяването на тежкотоварни коли над 3,5 тона. Леките коли се движат в двете посоки в едната лента. Движението се контролира с пътни знаци и светлинна сигнализация.

 Снимка: Българска национална телевизия

" Тежко е ситуацията. От през вчерашния ден сме в непрекъсната връзка с Агенция " Пътна инфраструктура ", както и с Областно пътно ръководство. Взеха се незабавни ограничения и укрепването стартира. По време на укрепителните действия тежкотоварни транспортни средства ще минават по обходния маршрут през Пампорово , само че Околовръстното в Пловдив също се ремонтира и този трафик ще се трансферира през Пловдив. Затова държа да се разиска деликатно техническо решение за опция прекосяване по тоя път в едната лента с всички защитни ограничения. Разбира се, в случай че е допустимо ", разяснява Каназирева.

Тя изясни, че са извършени диалози с EVN. Днес на място има спешна група, а на следващия ден ще бъде изключено високото напрежение , с цел да могат да стартират всички нужни дейности по укрепването.

Паун Иванов от компанията, която ще извърши укрепването, изясни, че това са подпорни стени правени преди повече от 50 години . Те не са били включени в плана при осъществяването на за ремонта на пътя Кричим-Девин, който завърши предходната година и струваше 22 милиона лв..

Иванов не се ангажира с съответен период на осъществяване, тъй като първо би трябвало да се обследва доста деликатно сриването.

" Не можем да кажем, до момента в който не открием, къде можем да стъпим на крепко, с цел да се направи нова такава подпорна стена. Ние не желаеме да пада повече. Проектът ще каже в какъв тип и по какъв начин ще бъде направена ", посочи той.

Областният шеф добави, че желанието на всички е по най-бързия метод да започва укрепването.

 Снимка: Българска национална телевизия

Прави се краткотрайна организация, както от страна на област Пловдив, по този начин и от страна на област Смолян.

Дани Каназирева заяви още, че от през днешния ден започват и ремонтните действия на пътя за Лилково и Ситово, както и подсилване на новото свлачище в регион а. Най-важното е да се създадат 9-те километра от разклона на Бойково до Лилково, които нямат асфалтова настилка, разясни регионалният шеф.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР