Започва шестата среща на върха на „Източното партньорство” в Брюксел.

...
Започва шестата среща на върха на „Източното партньорство” в Брюксел.
Коментари Харесай

В Брюксел започва срещата на върха „Източното партньорство”

Започва шестата среща на върха на „ Източното партньорство” в Брюксел. На тези срещи нормално участват или държавните глави на страните, или държавните ръководители. България е представлявана от президента Румен Радев.

На съвещанието ще бъдат разисквани тематиките за цените на тока и газа, партньорство в сигурността, както и битката с разпространяването на COVID-19. В формалния дневен ред не участва точка за присъединението на Западните Балкани, само че евентуално въпросът ще бъде издигнат.

На масата са извънредно сериозни въпроси, на които европейските водачи би трябвало да потърсят отговор. Като първи от тях е заплашителното разпространяване на новия вид на COVID-19 Омикрон. Европейските страни считат да наложат общоевропейски рестрикции.
свързани новини5332на 25.11.20171751на 20.09.2016
Основна тематика обаче остава напрежението сред Украйна и Русия. Очаква се водачите да предупредят Москва, че в случай че предприеме враждебни дейности против Киев, ще заплати висока цена.

" Нашият първи апел ще бъде Русия да деескалира напражението, само че сме подготвени и за увеличение на експанзията от страна на Русия. Както споделих, към този момент има в действие наказания. Те могат да бъдат засилени. Но, несъмнено, има готови и спомагателни наказания във всички области, за които може да се сетите. Посланието е доста ясно - в случай че Русия предприеме нападателни дейности против Украйна, цената ще бъде жестока, а последствията съществени ", безапелационна беше председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР