Започва реконструкция на четири улици в Хисаря, кметът на общината

...
Започва реконструкция на четири улици в Хисаря, кметът на общината
Коментари Харесай

Ударно ремонтират улици в Хисаря

Започва реорганизация на четири улици в Хисаря, кметът на общината инж. Пенка Дойкова към този момент направи алегорична първа копка на ул. „ Антон Иванов “. На ритуала участваха управлението на общината и поданици на града.

Проектът " Рехабилитация и реорганизация на уличната мрежа в обитаемоте места на Община Хисаря " обгръща сектори от ул. „ Антон Иванов “, „ Илин Паунов “ и „ Здраве “, както и една улица в квартал „ Момина баня “.

Предвидените действия включват създаване на ново пътно легло и полагане на асфалтова настилка на улицата в кв. " Момина баня ", полагане на бордюри и създаване на нови тротоари. По ул. „ Антон Иванов ”, „ Илин Паунов ” и ул. „ Здраве " се планува реорганизация на съществуващата улична настилка, замяна на бордюри, ремонт на съществуващите тротоари и отводняване.

Стойността на плана е 1 952 589 лв. без Данък добавена стойност. В тази сума са включени разноски за строително-ремонтни работи, за строителен контрол, за консултантски услуги по ръководството на плана, както и авторски контрол.

Строително-монтажните работи ще се извършват от „ Пътинженеринг “ ЕООД ​-Пловдив, а компанията, упражняваща строителен контрол е „ Стройнорм “ ЕООД -София.

Това е следващият план, за който Община Хисаря завоюва пред Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 и подписа контракт с Държавен фонд „ Земеделие по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от мярка 7, която е за съществени услуги и възобновяване на селата в селските региони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР