Започва работата на терен по издигането на инсталацията Един човек

...
Започва работата на терен по издигането на инсталацията Един човек
Коментари Харесай

Ето какво ще има на мястото на мавзолея

Започва работата на терен по издигането на инсталацията " Един човек " на площадка " Мавзолей ", оповестяват от Столична община.

С слагането на ограда и подготовка на площадката за монтаж на високотехнологичната интерактивна апаратура започва действителната работа по плана " Един човек " на Венелин Шурелов. Творбата беше утвърдена за поддръжка в първото издание на Програма " Навън " на Столична община. 15-членна комисия с присъединяване на специалисти от Софийската градска художествена изложба, министерството на културата, обществено-експертния съвет по устройство на територията, градски дизайн и реклама и самостоятелни външни специалисти избра " Един човек " измежду общо 18 плана в първата конкурсна сесия на Програмата.

Водещите условия към предлаганите творби бяха висока художествена стойност и иновативност, които да оказват помощ за реализиране на по-голямо многообразие и динамичност в културния живот на София. Изграждането на инсталацията се финансира от Програма " Навън " на Столична община. Инсталацията съставлява 13-метрова фигура, построена от модулна стоманена, фермова структура и двустранно разположение LED екрани. Към екраните се подава динамично наличие, което се генерира от особено основан логаритъм в два режима. При първия се получава сигнал от две камери, ситуирани върху фигурата. През избран период от време повтарящ се къс запис от видеонаблюдението се качва като откъс върху екраните, като всеки от тях е " уловил " един или няколко минувачи. Така огромното " екранно тяло " ще наподобява формирано от голям брой други по-малки фигури. На всеки кръговиден час видео стриймингът се подвига в " цялостен формат " и разрешава на фена да нанесе силуета си в контура на фигурата. Вторият режим е генериран от разбор на информация за времето в София.

Планирано е монтажната активност на площадката на някогашния пантеон да стартира в края на септември и да завърши доникъде на октомври, а " Един човек " ще бъде разполагаем на града до декември 2021 година

През октомври 2018 година на мястото на мавзолея краткотрайно беше инсталирана Бронзовата къща - творба на живеещия в Австрия създател Пламен Деяноф, която породи много разногласия измежду столичани и посетители на София. Тя остана там до февруари 2019 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР