Започва предизборната кампания за президентските избори и вота за 47-ото

...
Започва предизборната кампания за президентските избори и вота за 47-ото
Коментари Харесай

Андрей Райчев обясни защо никой не може да събори ГЕРБ от власт и след новите избори

Започва предизборната акция за президентските избори и вота за 47-ото Народно събрание на 14 ноември. Социолозите чакат нараснал интерес към идните избори.

В студиото на Българска национална телевизия Андрей Райчев и Геновева Петрова се сплотиха към мнението, че гласоподавателите желаят порочният кръг на повтарящи се избори да спре и най-сетне да бъде формирано постоянно държавно управление.

Партиите към този момент са изговорили всичко и няма с какво да изненадат жителите, считат още специалистите. Най-голямата мистерия е какво ще е преразпределението на гласовете, след появяването на новата политическа групировка.

"Има хора, които са не просто отегчени, те са хипер разочаровани и не от последните два Народното събрание, те кардинално, години, десетилетия наред са в сходна обстановка, те най-вероятно още веднъж няма да решат да гласоподават ", сподели Геновева Петрова.

"3 милиона е минимумът, който чакам да се почват на урните, вероятни са и по радикални сюжета. Около 3 милиона е естественото. Никаква отмалялост няма, хората не се отхвърлят от избори, тъй като са изтощени. Какво е изтощен, той отива до урната и пуска бюлетина.

Хората са отвратени от обстановката, като отвратим хората от обстановката, само че те не са отвратени, тъй като упорстват на своята справедливост. И тука се образува доста любопитна обстановка, вотът е същият, не тъй като сме в някакъв пад, а тъй като хората мислят по този начин, това е положението на главите на българския народ, тая работа стартира преди година и половина и не свършва, не получава развръзка ", сподели Андрей Райчев.

"Въпросът на изборите е един - ще съборят ли ГЕРБ от власт, той стои от юли предходната година. Имаха опция два пъти да го създадат, само че не го сториха. Въпросът е за какво. ГЕРБ е центристка партия и по никакъв метод не може да бъде съборена от нито едно от политическите крила ", уточни социологът.

По думите му единственият метод да бъде съборена ГЕРБ е да има съюз сред ляво и дясно, което десните афишират, че няма да създадат.

Райчев чака по-висока изборна интензивност на президентските и парламентарни избори на 14 ноември - над 3 млн. души да излязат да гласоподават. Никаква отмалялост няма, от какво са изтощени хората? Хората упорстват на своята справедливост и не са отвратени от обстановката, счита социологът.

По думите му новите в политиката са двамата някогашни служебни министри Кирил Петков и Асен Василев с политическия план "Продължаваме смяната ", само че въпросът е до каква степен ще стигнат. Те не взимат от другите партии, а тече преразпределение, изясни Райчев.

Той недоумява какви нови компромати против политическите водачи могат да се извадят сега? "За Борисов какво да се каже - че в мазето убива дребни деца ли? Казаха се всички гадости, които могат да се кажат. За Нинова същото може да се каже ", регистрира Райчев. Според него единственият нов скандал е, че новакът в политиката Кирил Петков го мъчат за канадското му поданство.

Райчев чака да има необятни съдружни договаряния за сформиране на държавно управление, инициирани от "Продължаваме смяната ".

Според него обаче Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и ИБГНИ, в случай че съумеят да прескочат, няма да имат 121 депутати. "Ще имат 110-115.

Нито ляво, нито дясно е неприятна позиция, а позицията ляво и дясно е краткотрайна допустима позиция. Има общи възгледи и те би трябвало да бъдат ориентирани в нормализация, изясни Райчев, съгласно който би трябвало да се направи коалиция с краткотрайни задания, която търпи и ляво, и дясно.

Демократична България се кълнат, че единствената им цел е да махнат Борисов и Гешев. Президентът Румен Радев им е знак на тази битка и вместо да застанат зад него, водят нов претендент - Лозан Панов, който главно приказва против сегашния държавен глава, разяснява Райчев идните президентски избори.

Вместо да се приказва за общите задания, чуваме едно и също - в никакъв случай с Българска социалистическа партия и стартират да описват по какъв начин отново те ще ръководят. Лозан Панов се бие с Радев, вместо да мисли по какъв начин да отиде на балотаж, сподели Райчев.

Партиите на статуквото - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи вадят ясни претенденти за президентските избори. Преднината на Румен Радев на изборите обаче не го прави на 100% победител, предизвести още Райчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР