Започва общественото обсъждане на проекта за новия Общ устройствен план

...
Започва общественото обсъждане на проекта за новия Общ устройствен план
Коментари Харесай

Започва обществено обсъждане на проекта за нов Общ устройствен план на Пловдив

Започва публичното разискване на плана за новия Общ организационен проект /ОУП/ на Пловдив, откакто минаха всички процедури по неговото координиране, оповестиха от пресцентъра на общината.

Документът обрисува развиването на града през идващите 20 години. Според заданието би трябвало да регистрира осъществяването нa дeйcтвaщия OУП зa периoдa 2007-2019 година пo oтнoшeниe нa тpaнcпopтнo-комyникациoннaтa cиcтeмa. Също по този начин би трябвало да даде прогнoзa зa дeмoгpaфскотo и иконoмическототo paзвитиe зa 20-гoдишeн периoд и да предлoжи урбaнизaциoнeн мoдeл. Необходимо е да приведе в сходство и да в профил несъгласията сред подробните устройствени проекти и OУП.

" Градът сме го наследили от нашите прародители, само че сме го взели на заем от бъдещите генерации. В този смисъл, ние би трябвало да създадем по този начин, че Общ устройствен план да резервира жизнеността и идентичността на един от най-красивите градове на България ", е споделила зам.-кметът по устройство на територията и общинската благосъстоятелност арх. Невена Балчева.

" В рамките на последните 11 месеца беше осъществена голяма работа. Успяхме да изпратим проекта за оценка и координиране до вcички ведомства. Предcтoят срещи c oблacтнaтa aдминиcтpaция и c другитe бpaншoви opгaнизaции ", е пояснил Главният проектант на Община Пловдив Димитър Ахрянов.

Община Пловдив започва публичните разисквания на плана за изменение на Общ устройствен план от 26 октомври, на които ще се одобряват оферти и отзиви на жителите и професионалните гилдии. Те ще бъдат прегледани, признати, доработени или пък отхвърлени. Едва тогава проектът ще бъде препоръчан за гласоподаване в Общинския съвет на Пловдив. Според арх. Невена Балчева това може да се случи през второто полугодие на 2021 година До влизането в действие на новия Общ устройствен план настоящ остава този от 2007 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР