Започва кампанията Книги за сметНа 10 септември за единадесета поредна

...
Започва кампанията Книги за сметНа 10 септември за единадесета поредна
Коментари Харесай

Започва кампанията “Книги за смет“ в Пловдив


Започва акцията " Книги за боклук "

На 10 септември за единадесета поредна година ще се организира най-голямата национална екоинициатива, която насърчава по едно и също време преработването и четенето – " Книги за боклук ".

Желаещите да се включат в самодейността ще могат да го създадат пред магазина на Kaufland на адрес „ Пещерско шосе “ 36, както и пред Военния клуб в града. Кампанията ще започва в 10:00 ч. и ще завърши в 13:00 ч

По време на акцията против предаден кг годни за преработване пластмасови боклуци всеки може да получи безвъзмездна книга по желание.

Всички събрани пластмасови боклуци ще се рециклират от „ ЕКОПАК България “, които са сътрудници на самодейността от самото й основаване.

Организаторите напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.

Подобни начинания основават трайни привички за жителите, свързани с разделно събиране на отпадъците, повторната им приложимост, понижаване образуването на боклуци и икономисване на запаси. През годините участниците в Пловдив са доста дейни и тази акция се трансформира в една от най-популярните. През 2022 година Пловдив се подрежда на челно място в България с рекордно събрано количество пластмаса - над 5 000 кг.

 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР