Започва да строи суперзарядна станция в ОдринАмериканският гигант за електромобили

...
Започва да строи суперзарядна станция в ОдринАмериканският гигант за електромобили
Коментари Харесай

Tesla разгръща мащабни проекти в Турция

Започва да строи суперзарядна станция в Одрин

Американският колос за електрически автомобили "Тесла " (Tesla) ще построи първата си суперзарядна станция (supercharge) за електрически автомобили в граничния град Одрин, заяви пред публицисти ръководителят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт, представен от Българска телеграфна агенция.

"Това е изключително значимо, защото Одрин е стратегическо място от позиция на това, че е вратата на Турция към Европа. Смятаме, че това е и главната причина "Тесла " да включи Одрин измежду градовете, които ще оборудва със суперзарядни станции. Очакваме, че новите уреди на компанията на Илон Мъск ще засилят икономическото значение на града, защото електрическите автомобили и зарядните станции ще заемат от ден на ден място в търговско-икономическите връзки ".

По данни, поместени на формалния уебсайт на "Тесла ", чийто основател е Илон Мъск, компанията ще внедри суперзарядни станции в общо 10 града в Турция, първата от които ще бъде в Одрин. След това ще бъдат построени такива станции в Истанбул, Анкара, Анталия, Айдън, Балъкесир, Бурса, Хендек (Сакария), Измир и Коня.

Суперзарядните станции, които компанията възнамерява да построи на територията на Турция, според от вида на електрическия автомобил, ще разрешават да се зареждат 80 % от една батерия в границите на 25-34 минути.

През ноември м.г. Илон Мъск гостува на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Според близки до президентската канцелария източници тогава е било контрактувано построяването на суперстанциите на територията на Турция, което се счита за първа стъпка на съдействието.

Турция е потвърден производител в автомобилната промишленост и е един от най-големите експортьори на части. Западни компании имат и фабрики, които обслужват района на Азия.

Другата сфера, която интересува Турция, е галактическата стратегия на Илон Мъск.

Турция има лични проекти да приготвя астронавти след 2023 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР