Започва да си проправя път притеснението за джоба. По-отчетливо се

...
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Притеснението за джоба започва да си проправя път

Започва да си проправя път терзанието за джоба. По-отчетливо се демонстрира икономическата паника и терзанието за работното място.
Това сподели пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп Интернешънъл “.

По думите му здравната паника и мобилизацията остават високи, само че има наклонност за понижаване, както и стартира да си проправя път една по-трезва оценка за другите ограничения. Той посочи, че обществото към този момент не приема ограниченията, забраняващи пътуването и разходките в парковете.

" Затова политическата власт, малко в прорез със здравната власт, взе решение за разхлабване на рестриктивните мерки за парковете ", сподели той.

Симеонов разяснява, че в обществото има терзание и за демокрацията, само че то не е най-силно и това не е единствено българска наклонност.

" На доста места по света в този момент демокрацията е оставена на по-заден проект. Хубаво е, че демократичните инстинкти остават, данните го удостоверяват. Не сме изгубили чувствителността си на тази тематика. Друг е въпросът до каква степен имаме тук на Балканите сензитивност към народна власт ".

Социологът съобщи, че колкото по-успешни са ограниченията, толкоз по-ненужни наподобяват те на хората.

Според него министър председателят Бойко Борисов е приел ролята на положителния вестоносец, а здравните врасти са " неприятното ченге ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР