Започва аварийно изграждане на сондаж, който да осигури вода в

...
Започва аварийно изграждане на сондаж, който да осигури вода в
Коментари Харесай

Започва изграждане на сондаж за осигуряване на вода в община Своге

" Започва спешно създаване на сондаж, който да обезпечи вода в трите села в община Своге, които останаха без вода преди няколко дни ", заяви зам-кметът на общината Валентин Михайлов. 

Днес специалисти ще създадат оглед, с цел да преценяват къде тъкмо по поречието на река Искрецка да бъде осъществено водохващането. Зам-кметът съобщи, че сондажът ще е в помощ на популацията, само че няма да може да задоволи всичките му потребности. За да се случи това е належащо налягане от 120 литра в секунда.

От понеделник в селата Свидня, Церово и Искрец е оповестено бедствено състояние поради пресъхване на единствения им водоизточник река Искрец. Михайлов уточни, че в Своге ситуацията е най-тежко и „ няма капка вода “. Засегнати са към 13 хиляди души.

Към момента на територията на засегнатите обитаеми места са обособени 18 точки за доставяне на питейна вода и вода за битови потребности. Водоноски са пристигнали от " Водоснабдяване и канализация " -Софийска област.

Зам-кметът уточни като възможна причина за безводието в общината " противоземетръсни прояви ". Кметът на село Свидня Емил Василев уточни, че най-засегнати там са централната част и махалите Манастирска морава и Дашевска. Освен разположените през вчерашния ден водоноски, се чака да дойдат и тирове с минерална вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР