Започва акция Зима на полицията от 15 ноември до 14

...
Започва акция Зима на полицията от 15 ноември до 14
Коментари Харесай

Акция Зима е тук, катаджиите ще гледат чистачки, светлини и гуми

Започва акция " Зима ” на полицията от 15 ноември до 14 декември 2023 година Тя ще се организира в цялата страна и ще е с три акции. Специално внимание ще се обръща на изправните светлини и чистачки, както и на гумите.

Акцията се организира в продължение на повече от 29 години по самодейност на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР-Главна дирекция " Национална полиция ", отдел " Пътна полиция " и Българския Червен кръст, Агенция " Пътна инфраструктура " и други институции.

Глобите са разграничени в три категории, според от естеството на неизправността. Ако тя е незначителна глобата е 50 лева, като в нея влизат износените гуми, непочистен номер и така нататък Ако повредата носи забележителен риск, санкцията е 200 лева, като в тази рубрика са изгорели крушки на фаровете, да вземем за пример. При рисковите неизправности санкцията стига 500 лева

Първата акция " С безвредно пътно транспортно средство през зимата " от 15 до 24 ноември е ориентирана към водачите на ППС - колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други. Акцентът е осъществяване на инспекция на светлините за тяхната редовност в сходство с нормативните условия при регистрация и пререгистрация на ППС. Планирани са взаимни с органите на локалната власт инспекции за съществуването на регистрация, както и за редовността на светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска двигателна сила и на малогабаритната селскостопанска техника.

Гумите за зимни условия би трябвало да са с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Винаги в багажника на автомобила би трябвало да има предпазен светлоотразителен триъгълник, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и аптечка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР