Започнете зимния ден с горещите новини на вестник Марица“. Ето

...
Започнете зимния ден с горещите новини на вестник Марица“. Ето
Коментари Харесай

Четете в Марица: Осем пловдивски фирми в бизнеса с криптов...

Започнете зимния ден с горещите вести на вестник „ Марица “. Ето и част от акцентите: 
Депутатите взеха главата на шефа на Здравната каса
Парламентът приключи предварително мандата на шефа на НЗОК Петко Салчев. Точката бе включена в дневния ред на Народното събрание изненадващо. Предложението пристигна от представители на 4 партии - Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), Антон Тонев ( " Продължаваме промяната " ), Александър Симидчиев ( " Демократична България " ) и Николай Благоев ( " Български напредък " ).

Решението за премахване на Петко Салчев бе гласувано със 149 гласа " за ", без " срещу " и 26 " въздържали се ".
Осем пловдивски компании в бизнеса с криптовалути
От септември 2020 година до 5 януари 2023 година 137 са публично записаните в Национална агенция за приходите компании, които имат бизнес с виртуални валути в България. За този интервал 10 от тях са заличени. От останалите 127 8 са със седалище в Пловдив, откри инспекция на " Марица ". Регистрацията е по реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Както медията ни към този момент писа, първата компания с такава активност под тепетата, в това число със личен криптомат, е „ Виртуална планета “ ЕООД. Неин едноличен притежател е полякът  Бартломей Ян Войчеховски. По непотвърдена информация той е наследник на еврокомисаря по земеделие Януш Войчеховски.
Зелена светлина за договорка с парка до Гребната
С огромно болшинство от 41 съветници локалният парламент даде през вчерашния ден единодушие кметът Здравко Димитров да договаря за придобиване на частния парцел в парка до Гребния канал. Само 6-има съветници, най-вече от " Демократична България ", бяха срещу. Дебатите по горещата тематика продължиха повече от три часа, тъй като в дневния ред на сесията  бяха включени четири оферти за парка, едно от които като точка № 1 беше от гражданска самодейност „ За парка ” с ръководител юрист Тони Стойчева.
Държавата ще поема на ръчно ръководство " Лукойл "
Народното събрание одобри на второ четене предложението на " Демократична България " за надзор над " Лукойл " при нужда. Идеята им е заложена в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Със законопроекта се предлага по образеца на Германия и Италия да се вкара механизъм за вдишване на оперативното ръководство върху търговци, които оперират сериозна инфраструктура на територията на България при положение на определяне на условия, които заплашват националната сигурност, публичния ред и доставката на сериозни запас.
ГЕРБ и Слави захапаха " Промяната " за връзки с " Нексо "
Акцията на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата против компанията за криптовалута Nexo прерасна в политическа битка. ГЕРБ и Слави Трифонов заедно упрекнаха " Продължаваме промяната " по отношение на разследваната за измами, пране на пари и други нарушавания компания, измежду чиито притежатели е някогашният народен представител от " Реформаторския блок " Антони Тренчев. 

Първи водачът на " ИТН " поде офанзивата още в четвъртък вечер. Слави Трифонов съобщи пред своята телевизия  7/8, че депутатът от ПП Настимир Ананиев има общи свързани компании с Тренчев, а съпредседателят на " Промяната "  Асен Василев е ходил всеки ден в офиса на Nexo и е бил доста непосредствен с шефовете на компанията. Дългия разгласи разследваната компания за " пирамида на криптовалута ", от която основните играчи са си присвоили 1 милиард и 400 милиона.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР