Започнат е основен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. Дружба“

...
Започнат е основен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. Дружба“
Коментари Харесай

Ремонтират междублоковото пространство около Руските блокове във Варна

Започнат е главен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. „ Дружба “ – така наречен Руски блокове в регион „ Аспарухово “, заяви районният кмет Ивайло Маринов. По-голяма част от зелените площи и обособени градинки пред входовете ще бъдат непокътнати.

Проектът планува отделяне на нови паркоместа с бетонови паркоелементи на тревна фуга – 264 броя, от които 13 за хора със специфични потребности.

За обезпечаване на по-добра досегаемост към комплекса, по отношение на новата транспортна скица в региона, ще бъде построена нова улица. Тя ще се свързва със съществуващия паркинг зад блокове с номера 3 и 4 и ще се употребява като вход за комплекса, който ще разполага общо с 3 входа и 3 изхода.

Уличното осветяване ще бъде сменено напълно с LED осветителни тела.

Ще се стараем да ремонтираме поетапно за минимизиране на проблемите, най-много с паркирането. Предварително се извиняваме на жителите и благодарим за проявеното самообладание и схващане, разяснява Маринов.
Комплексът " Дружба ” в " Аспарухово ", по-известен като Руските блокове , се състои от дву-и триетажни жилищни кооперации, строени преди повече от 50 години за потребностите на работещите в построения на брега на езерото " Сух док ". Докът носел кодовото име " Обект 586 ", градежът му почнал в края на 1952 година. Предназначението му било обвързвано с осъществяване на докови и спешни поправки на руски артилерийски крайцери при положение на нова война. Строителството на жилищния комплекс " Дружба " бил стартират през 1953 година, заради потребността на жилищни блокове за служащите на " Сухия док ". Комплексът бил открит на 4 септември 1954 г, 17 месеца след първата копка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР