Започнало е изпълнението на процедура по строителство на първия изкуствен

...
Започнало е изпълнението на процедура по строителство на първия изкуствен
Коментари Харесай

Започна строителство на първия изкуствен остров край Варна

Започнало е осъществяването на процедура по строителство на първия неестествен остров в Черно море, северно от град Варна, научи кореспондент на actualno.com. Вчера се е състояло съвещание на общинския експертен съвет по устройство на територията, на което е станало ясно, че островът е очакван в Подробния организационен проект на курорта Св. св. Константин и Елена, влезнал в действие през 2017 година Това е станало след заповед, издадена от зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев.

Припомняме, че тъкмо преди две години основният проектант на Варна Виктор Бузев разгласи, че край Варна и курортните комплекси Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци ще бъдат построени общо четири острова като " брегоукрепителни уреди по крайбрежието ". Курортът Св. св. Константин и Елена е благосъстоятелност на едноименното туристическо отделение на групата " Химимпорт ".
" Задачата ни е да маркираме в проектите такава опция, в тази ситуация – против някогашния минерален басейн на тогавашния курорт " Дружба " ( " Св. Св. Константин и Елена ", бел. ред.). След като островът бъде построен, ще допуснем строителството на яхтено пристанище и възможен подводен ресторант ", заяви още през 2017 година Виктор Бузев.
Очаква се още три острова щели да бъдат построени пред курорта " Златни пясъци ". Други ще бъдат завършени във Варненското езеро, само че тяхната цел щяла да е " екологична ". Те трябвало да предложат терени за нови местообитания на предпазени типове.
В текстовата част на проекта изкуственият остров е разказан като " противоабразионно и брегоукрепително оборудване за увеличение на плажната повърхност, което ще има и сектор – яхтено пристанище ". Очаква се неговата структура и точната настройка би трябвало да бъдат конкретизирани в бъдещите механически планове.
Според обосновката на концепцията за строителство на изкуствени острови в морето, която е отразена в текстовата част, те могат да доведат до " общо увеличение на устойчивостта на скатовете и клифа против хлъзгане и срутване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР