Започнаха преговорите за кабинет, които, изглежда, победителите от Продължаваме промяната

...
Започнаха преговорите за кабинет, които, изглежда, победителите от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

К: България | Преговорите за кабинет започват; икономиката се забавя

Започнаха договарянията за кабинет, които, наподобява, спечелилите от " Продължаваме промяната " (ПП) имат желание да проведат бързо, с цел да са подготвени при приемането на мандата.

В същото време към този момент в два от бъдещите им сътрудници има лидерска рецесия, което слага и Политическа партия и президента Румен Радев в особена позиция преди балотажа.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде оставка (но ще остане на поста си още месеци) и упрекна хора от служебното държавно управление и предизборния щаб на президента, че са работили против социалистите на изборите в неделя. За тези, които харесват Мика Зайкова от Има Такъв Народ в Народното събрание, има неприятна вест - тя няма да е народен представител.
Kои са водещите международни вести през днешния ден може да прочетете. Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме. Реклама
Най-важното от деня Преговорите стартират, Корнелия Нинова даде оставка Ето най-важното от събитията след изборния ден, които не престават да преобладават новинарския поток.

Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " разгласи, че договарянията за кабинет вървят към този момент с трите партии, които би трябвало да го поддържат - " Демократична България ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. И трите партии потвърдиха, че са получили предложения да споделят стратегии и цели. Кирил Петков уточни две неща, по които ще упорстват за общи позиции: махането на основния прокурор и на ръководителя на КНКОНПИ. " Искаме работеща прокуратура ", съобщи Петков пред " Нова тв ". Лидерът на Българска социалистическа партия обаче в това време подаде оставка поради неприятния избирателен резултат. Корнелия Нинова упрекна косвено президента Радев в дейности срещу нея, откакто уточни, че представителят на служебния кабинет Антон Кутев и част от инициативния комитет на президента са поискали оставката ѝ. Според нея " новата президентска партия " Политическа партия е лишила 10-15% от вота за Българска социалистическа партия. Така Българска социалистическа партия става втората партия в евентуално бъдещо ръководство, която има лидерска рецесия, след оставките в Демократична България. Асен Василев събира най-вече персонални преференции на тези избори - над 11 хиляди, демонстрира инспекция на " Дневник ". Следват го Кирил Петков, Христо Петков (Ицо Хазарта) и, не изключително изненадващо, безконечния " преферент " в листите на ГЕРБ - сина на именития кмет на Симитли и някогашен футболен арбитър Стефан Апостолов.

Президентски спор въпреки всичко ще има Единственият спор сред участниците в балотажа за президент Румен Радев и Анастас Герджиков ще бъде проведен и излъчен от Българска национална телевизия в четвъртък - 18 ноември, от 20 часа. Ръстът на стопанската система се забавя до 0.4% през третото тримесечие След регистрирания рекорден растеж на стопанската система от 7% през второто тримесечие на годината през третото тя се забавя до едвам 0.4%, демонстрират експресните оценки на националната статистика. Това е и най-ниският растеж в Европейски Съюз спрямо всички страни, които разгласяват сходна статистика през днешния ден.

Двигател продължава да е главно потреблението и ненапълно износът, до момента в който сривът при вложенията даже се усилва. На тримесечна база Брутният вътрешен продукт пораства с 0.9%, движен само от ползване. Данните ненапълно са в синхрон с тези на останалите стопански системи по света, които след мощно второ тримесечие регистрират закъснение през третото.
Реклама
Повечето институции чакат в края на годината стопанската система на България да финишира с резултат към 3.5-4% действително нарастване, което е под междинното за района. Много от тях ревизираха прогнозите си надолу, откакто стана ясно, че съвсем несъмнено тази година България няма да получи предстоящите 1.6 милиарда лева задатък по Плана за развиване. СНИМКА Павлина Панова е новият ръководител на Конституционния съд
Павлина Панова е първата жена, определена за ръководител на Конституционния съд от основаването му през 1991 година до в този момент Фотограф: Георги Кожухаров
Панова е парламентарен арбитър от 2018 година, преди този момент е дълготраен углавен арбитър, зам.-председател на Върховния касационен съд и началник на Наказателната гилдия.

Панова е арбитър с безупречна професионална известност, беше претендент за ръководител на Върховен касационен съд през 2014 година, само че болшинството избра Лозан Панов. Била е арбитър пъкъл хок в Европейския съд по правата на индивида. Още от деня Прокурорска инспекция в БФС и прекъсване на вписването Новият остарял началник на българския футбол Борислав Михайлов има два казуса: през днешния ден стана ясно, че Софийският градски съд е спрял вписването му като ръководител на БФС поради тъжби от три клуба против голям брой нередности на последния конгрес на съюза.

Изявленията на неговия съперник Димитър Бербатов преди няколко седмици за нарушавания при поръчките за строителство на новата национална футболна база пък са провокирали прокурорска инспекция. Това е удостоверила софийската прокуратура пред " 24 часа ". Столична община актуализира бюджета с 20 млн. лева поради скъпия ток За да покрие двойно по-високите разноски за ток и газ на " Метрополитен ", " Столичен електротранспорт " и " Столичен автотранспорт ", както и за улично осветяване, общината да даде 11.7 млн. лева повече тази година, предлага кметът на София Йорданка Фандъкова.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Политика 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Политика 1 Коментари и разбори 2 Свят 3 Здравеопазване Реклама
Тя аргументира това с по-високите сметки за електрическа енергия, както и с по-малкото пасажери в градския превоз. Предложението за актуализация планува още и 2.5 млн. лева да се заделят за отчуждения за бъдещия пробив по " Тодор Каблешков " и " Филип Кутев ", а други 3.5 млн. лева за поддръжка и създаване на уличната мрежа.

Покриването на разноските ще стане посредством 10 млн. лева събрани доходи в общината от налог върху възмездното придобиване на имущество, други 6.6 млн. лева, които общината е получила от извоювано дело против Министерство на околната среда и водите за наложена финансова промяна, както и 3.3 млн. лева от държавния бюджет.

Фандъкова акцентира, че 1.5 млн. лева ще отидат в допълнение за общинските лечебни заведения, а още 300 хиляди лева за довършването на културното пространство " Топлоцентрала ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР