Започнаха политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените

...
Започнаха политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените
Коментари Харесай

Радев пред ГЕРБ-СДС: Комуникацията на партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

Започнаха политическите съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии, преди президентът да връчи първият изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Не инцидентно стартирам консултациите с вас, като най-многочислена мощ в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят. Публичната връзка на партиите в обединението в последно време като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори. Въпреки че измененията в Министерския съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца - по този начин президентът Румен Радев се обърна към представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС, които пристигнаха за съвещания в президентската институция.

" Въпреки съществуването на мощно спояващи фактори вътре в обединението и макар внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже и 2/3 от народните представители. Но конституционният законодател е планувал актуалните съвещания точно да се подкрепи процеса за сформиране на държавно управление, с цел да се изяснят значими въпроси преди да пристъпим към връчването на първия изследователски мандат, с цел да станат ясни първичните позиции и какъв в последна сметка би бил крайният резултат за страната ", уточни президентът Радев.

" За нас това, което е значимо, е да не губим от взор интереса на страната, на България. Ние имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че то би трябвало да е на кардинална основа. То би трябвало да стъпва на фундаментални правила и полезности и поради това за нас е значим днешният диалог да споделим с вас по какъв начин протичат тези диалози. Още един път ясно заявявайки, за нас като ГЕРБ-СДС е извънредно значимо е разговорът да разреши да се откроят общите неща, само че и доста ясно да се реализира единодушие за това по какъв начин се преодоляват разликите, където ги има. Когато има единодушие да се върви в обща посока, тя да стъпва на правила и на доста ясна споделена отговорност ", акцентира Мария Габриел.

На консултациите при президента са представители на преговорния екип - Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР