Започнаха пледоариите в процеса за изнасилване и сексуално посегателство срещу

...
Започнаха пледоариите в процеса за изнасилване и сексуално посегателство срещу
Коментари Харесай

Започна делото срещу "изнасилвача на Холивуд", той влезе с проходилка в съда

Започнаха пледоариите в процеса за обезчестяване и полово посягане против Харви Уайнстайн, като се чака отбраната да опише в елементи “любовни” имейли сред в миналото могъщия кино продуцент и неговите обвинители.

Прокурорите ще настояват, че някогашният началник на Miramax Films е бил полов див звяр, който направил кариера от малтретиране на дами, които се опитвали да си проправят път в Холивуд, написа БГНЕС.

Адвокатите на Уайнстайн ще се опитат да убедят съда, че двете му обвинителки са взели участие в връзки с подсъдимия по взаимно единодушие и едвам след години настояват, че случилото се сякаш било по насила.

Адвокатът Деймън Черонис съобщи във вторник, че отбраната има “десетки” имейли, изпратени от дамите до Уайнстайн, които подкопават изказванията за принудителен секс, настояват публицисти в правосъдната зала.

Съдия Джеймс Бърк реши, че екипът на отбраната може да цитира тези имейли в своите встъпителни причини, нанасяйки удар на прокуратурата, която възрази против тяхното включване.

“Това, с което ще се противопоставим, са техните лични думи, техните лични думи, където са описали любовните отношения”, съобщи Черонис пред съда, оповестяват американските медии.

Уайнстайн е упрекнат в принудително осъществяване на орален секс с някогашната асистентка по производството Мими Хейли в неговия апартамент в Ню Йорк през юли 2006 година

Жена, чиято идентичност не се загатва, споделя, че Уайнстайн я е изнасилил в хотелска стая в Ню Йорк през март 2013 година

Сред очевидците на обвиняването ще бъдат актрисата от „ Семейство Сопрано “ Анабела Скиора, която споделя, че Уайнстайн я е изнасилвал през зимата на 1993-94 година

Самоличността на други три хипотетични жертви, в това число тази, която споделя, че е била изнасилена от Уайнстайн в Калифорния през 2013 година, не е известна.

Високопрофесионалният юрист за правата на дамите Глория Олред, която съставлява две дами, участващи в процеса, съобщи, че обвинителите могат да чакат “брутален пресечен разпит”.

Окръжният прокурор на Манхатън Джоан Орбон управлява обвиняването, а юристът от Чикаго Дона Ротуно, която е защитавала голям брой мъже, упрекнати в полово посягане, води отбраната.

Повече от 80 дами упрекнаха Уайнстайн в полови похищения и исковете против него възпламениха придвижването #MeToo през октомври 2017 година
Но доста от хипотетичните закононарушения попадат отвън периода за покачване на обвиняване.

Седем мъже и пет дами сформират правосъдните заседатели в процеса, който се чака да продължи до 6 март.

Защитата беше сполучлива в оставянето на млади бели дами – на които се греда като на симпатизантки на придвижването #MeToo – отвън журито, след насъскан двуседмичен развой на асортимент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР