Започнаха опити за измама по проекта за подмяна на печки

...
Започнаха опити за измама по проекта за подмяна на печки
Коментари Харесай

В Плевен засякоха опити за измама по проект за подмяна на старите печки с екоуреди

Започнаха опити за машинация по плана за замяна на печки на твърдо гориво с нови екологични уреди, сигнализираха от община Плевен през днешния ден следобяд.

Хора от кметствата в общината алармирали, че получавали телефонни позвънявания от непознати. Те се представяли за чиновници на компания, която прави проучване по плана, предусещащ замяна на старите печки с нови екологични уреди. Уж утвърдените по плана " чиновници " определяли ден и час за посещаване, оглед на жилището и предаване на печката на твърдо гориво.

За да спрат опитите за машинация, от общината прецизират: Проектът За по-чист въздух е в развой на подготовка. Срокът за кандидатстване за утвърждението му е 21 октомври 2023 година Реалното осъществяване на плана ще стартира през 2024 год. Засега още не са обявявани публични поръчки за избор на компании за проучване на жилища на претенденти по плана, нито за избор на компании, на които ще се предават печките на твърдо гориво за преработване.

За да опазят хората от измамници, от община Плевен приканват претендентите по плана да не позволяват никого в дома си за мнимо проучване и да не предават топлоуредите си на твърдо гориво. Заинтересованите от плана би трябвало да наблюдават формалната информация, която се разгласява на Интернет страницата на общината. По всички въпроси, свързани с подмяната на печки на твърдо гориво, претендентите могат да звънят на тел. 064/881 288 или 0879 911 162.

За попречване на нови опити за машинация общината ще изпрати писмо до Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Кметовете също ще предупредят жителите по места
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР