Започнаха да ми се обаждат от фирмите, с които работим

...
Започнаха да ми се обаждат от фирмите, с които работим
Коментари Харесай

Фирмите, които работят по големите инфраструктурни проекти в Пловдив, спират работа

Започнаха да ми се обаждат от компаниите, с които работим по плановете, че стопират работа, заяви за Plovdiv24.bg зам.-кметът след

" Те са следели сесията и към този момент пускат писма за спиране на дейностите. Някои от тях пък декларират, че ще понижат темпото на строителните действия. Категорични са, че не могат да устоят на нарастванията на материалите. В този случай множеството считат, че е по-добре да спрат и да платят неустойки, отколкото да доплащат с персонални средства ", сподели Райчев и уточни, че точно това е декларирала компания ПИМК, която прави реконструкцията на Брезовско шосе.

Собственикът й, Илиян Филипов е споделил, че е съгласен да заплати 1 млн. наказателна клауза, вместо 3.5 млн. лв., които са му нужни за индексацията по осъществяването на плана. " Драгиев и Ко " и " Пътинженеринг "  пък са съгласни да работят, само че с по-бавно движение. 

" Това е годно за всички обекти, за които искахме нарастване. Ние го чакахме. Още от месец април се знае, че има нарастване на материалите и не може да се издържи и работим по случая. Принципно, строителният ритъм е спрял към този момент, те вегетират, чакат актуализация. Има съществено закъснение към този момент на цялата капиталова стратегия на общината. Без помощта на общината и на страната, не можем да се оправим ", сподели Райчев.

Зам.-кметът признава грешката и виновността си, както и на екипа му, за това, че не са показали пред общинските съветници всички нужни материали за днешната сесия, само че по този начин са били посъветвани от юристите, тъй като наистина има комерсиална загадка по договорите.

На 2 август има нова сесия на Общинския съвет, когато  ще направи нов опит нарастването за компаниите реализатори да бъде гласувано, като ще се съобрази с всички забележки на съветниците. Ще им бъде предоставена цялата обществена информация.

“Надявам се да намерим общо решение, още повече, че всички са съгласни, че има нарастване. Затова ще търсим дружно вид ", добави зам.- кметът.

Междувременно сериозното закъснение на строителните действия по значими пътни планове се вижда с просто око. Създава се извънредно огромно усложнение за трафика при ремонта на " Брезовско шосе ". Има напрежение измежду водачите Пътуването е затруднено, а отлагането на периодите за привършване на ремонта ескалира недоволството на жителите.  

Същото се отнася и за другите инфраструктурни планове.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР