Започнах този проект преди близо половин година, вярвайки, че ще

...
Започнах този проект преди близо половин година, вярвайки, че ще
Коментари Харесай

Направиха уникално реалистичен портрет на Васил Левски

" Започнах този план преди близо половин година, вярвайки, че ще се трансформира в действителност навръх днешната дата. Идеята не беше в това да направя някакъв доста артистичен прочит на фотографиите на Левски, а по-скоро да опитам да реставрирам облика му и това по какъв начин действително е изглеждал самият човек. Без декор, с обикновено осветена сцена и повсеместен фокус върху лицето. За задачата трябваше деликатно да проучвам неговата снимка и да си направя преценка. Между другите фотоси има някои дребни несъответствия, които регистрирам на ретуша, който е юридически на тях. В последна сметка, основано на стотиците лица, които съм скулптирал до този миг, съумях да основа облик в главата си, който да пъдя с този 3D модел.

За тези, които не са осведомени, това не е генерирано с нашумелия " изкуствен интелект ", а е цифрова статуя, направена от мен и износена от Unreal Engine - двигател/софтуер за основаване на най-вече видеоигри.

Базирано на информацията, която мога да извадя от фотосите на Васил Левски, реших неговата лицева конструкция и с помощта на предходния си опит пресъздадох лицето му, доколкото ми стигат опциите. Разбира се, няма по какъв начин да знаем по какъв начин тъкмо е изглеждал, изключително по отношение на цветове и елементи. Пори, бръчици и леки пречупвания са напълно основани на моето виждане за сходен вид лицева конструкция. Знаем също, че е описван със сиви, съвсем сини очи, въпреки че съвсем постоянно сивият ирис ни синее (както синее в моя портрет - убеждавам ви, сив е). Бил е със светла кожа - това ясно. Няма по какъв начин да знам точната палитра.

Много хора мислят, че е бил светлорус, само че действително имаме непокътната коса, както и изложение за червеникав мустак. Шейдърът, който употребявам за цвета на косата, се базира на вида меланин. Ако съдим по червеникавия мустак и непокътнатата коса на Левски, то той най-вероятно е имал повече феомеланин и ниски равнища на еумеланин. Шейдърът пресмята това и ми дава цвета, който виждате в реакция със светлината в сцената. Тоест, в случай че имаше по-силна слънчева светлина да вземем за пример, косата може би щеше да наподобява руса.
Трудно мога да завърша този портрет с една версия, по тази причина чакам скоро да се върна към него.

Поклон пред паметта ти, Апостоле! ", написа 3D актьорът и родолюбец Ивайло Иванов.

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР