Започна вторият етап на бетонирането на релсов път между изграждащите

...
Започна вторият етап на бетонирането на релсов път между изграждащите
Коментари Харесай

ТРЕЙС извършва бетониране на релсов път между Метростанция 6 и Метростанция 8

Започна вторият стадий на бетонирането на релсов път сред изграждащите се Метростанция 6 (при Малък градски спектакъл „ Зад канала “) и Метростанция 8 (при Орлов мост).

Работите са част от ПРОЕКТ ЗА РАЗШИРЕНИЕ НА МЕТРОТО В СОФИЯ: ТРЕТА МЕТРОЛИНИЯ ДЕПО “БОТЕВГРАДСКО ШОСЕ” – БУЛ. “ВЛ. ВАЗОВ” – ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ – ЖК “ОВЧА КУПЕЛ”, Обособена Позиция № 3: Участък от км 6+561.05 (край на Министерски съвет 8) до км 4+950.00 с 2 броя метростанции и тунелен сектор по НАТМ.


Участъкът, в който „ Трейс “ прави бетонирането, е с два коловоза, всеки с дължина 1620 м. Конструкцията на релсовия път се състои от обемно закалени релси вид 49 и двублокови траверси по спецификация на „ Метрополитен “ ЕАД, скреплението е еластично SKL 14. Релсовият път е безбаластов и безнаставов. В сектора има две уреди (S-връзки): първото - преди Министерски съвет 6, и второто - преди Министерски съвет 8.

При първия стадий са инсталирани и бетонирани двата коловоза от начало на плана до края на блок 2 на Метростанция 6. В този сектор е инсталирана и бетонирана S-връзката преди Метростанция 6.

Релсовият път е инсталиран на поза и траверсите са обути с така наречен „ ботуши “, в които има сложена двойнорифелова поставка. В деня преди бетонирането, релсовият път се повдига на планово равнище, прави се нивелация, укрепва се, след което се извършва кофраж за отводнителна канавка в междурелсието на всеки коловоз. В сегашния втори стадий се прави бетониране по десен коловоз, назад на километража от ВУ 6-8 към изходна шахта на ТПМ.



Успоредно с това се извършват и спомагателни действия по метростанциите 5,6,8 – монтиране на контактна мрежа, електрически системи и съоръжения, телекомуникационни работи, ОВиК и ВиК; интериорни оформления на станциите и прилежащите им входове.
Понастоящем „ Трейс Груп Холд “ АД работи по строителството на пет метростанции, включени в разнообразни обособени позиции от израждането на третия метродиаметър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР