Започна възстановяването на разрушената инфраструктура в наводнените карловски села Богдан

...
Започна възстановяването на разрушената инфраструктура в наводнените карловски села Богдан
Коментари Харесай

За какво гласуват хората в наводнените села в Карловско

Започна възобновяване на разрушената инфраструктура в наводнените карловски села Богдан и Каравелово. Година и два месеца след водното злополучие обаче към момента има хора, които не са върнали по домовете си.

В Каравелово половината от наводнените улици са асфалтирани, детската градина е напълно ремонтирана и се посещава от 12 деца.

Започнал е ремонт и на отнесения мост над " Татлъ дере ". Все още има хора, които не са върнали по домовете си и живеят на квартира. Очакванията на потърпевшите от новата локална власт са за по-добро развиване на обитаемото място.

" Само доварите сме създали, всичко къртим вътре, занапред следва мазане. Синът ми оказва помощ, дъщерята ми също, само че и тя е наводнена ", съобщи Пена Серкьова - потърпевша от Каравелово.

" Който живее на асфалтирана улица е удовлетворен, при нас камънаци, тиня, тези улици. Нека мостът да създадат, тъй като нямаме връзка с центъра ", сподели Антон Георгиев.

" Очакваме по-светъл живот, за всички ни на селото ни. Трябва да се възвърне както би трябвало ", разяснява Гена Монова, друга потърпевша от Каравелово.

Частично възобновяване на инфраструктурата стартира и в другото най-тежко потърпевшо село - Богдан. Вече се поставят пътни линии, стартира и трайно подсилване на коритото на реката.

" Очакваме да се стегнат малко и да създадат 14-та улица, която е доста зле, че си изпоразбихме коли и всичко. Плюс това всеки би трябвало да си даде вота, който си изберем след това може да му търсим отговорност " съобщи потърпевшият от Богдан, Николай Арменов.

" Очаквам непоклатимост, опита да е преди всичко и разцвет за Общината. От началото на пролетта стартира създаване на пътя Московец -Богдан, от месец започва създаване на нови мостове и селското дере ", посочи гражданин на Багдан, Стилияна Колева.

Избирателната интензивност в двете обитаеми места е по-висока спрямо предходните избори през 2019-та.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР