Започна ваксинацията срещу COVID-19 във Видин, научи агенция BulNews. 50

...
Започна ваксинацията срещу COVID-19 във Видин, научи агенция BulNews. 50
Коментари Харесай

Във Видин поставиха първите ваксини срещу коронавируса /снимки/

Започна имунизацията против COVID-19 във Видин, научи организация BulNews.
50 са първите дози, разпределени за района.
"Те са най-вече за сътрудниците от коронавирус отделенията, бързата помощ, незабавно приемно поделение. Освен от нашата болница, ще бъдат имунизирани и сътрудниците от белоградчишката болница. Там също е разкрито коронавирус поделение ", сподели шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински.
Първата ваксина беше за шефа на Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Св. Петка " доктор Ивета Найденова.
"Всеки от нас има у дома възрастни хора. Месеци наред пристигам всеки ден на работа и съм мощно обезпокоена, когато би трябвало да се прибера при татко ми, който е на 80 години. Затова изявих предпочитание да се имунизирам и се надявам мощно, че ще се сътвори имунитет, с цел да ни защищити от болестта ", сподели тя.
Въпреки имунизацията, би трябвало да продължим да съблюдаваме и всички наложени ограничения против ковид, сподели доктор Борислав Милчев, който е измежду работещите в Коронавирус бранша.
"Тук нашата цел е да създадем имунитет и да потисне инфекцията. Доста сътрудници прекараха. За страдание, загубихме доста скъпи хора ", посочи той.
Болницата във Видин беше измежду първите, където се появи огнище на ковид в страната. Следващите дози ваксина ще дойдат във Видин през януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР