Започна строителството на новия водопровод между Мало Бучино и Перник,

...
Започна строителството на новия водопровод между Мало Бучино и Перник,
Коментари Харесай

Започна строителството на новия водопровод между Мало Бучино и Перник

Започна строителството на новия тръбопровод сред Мало Бучино и Перник, който ще обезпечи вода на града след 40 дни. Системата ще бъде обвързвана през водопровода на София

По увещание на общ. Перник вода ще има от бент. " Студена " от този режим, който работи и сега, най-малко до довеждане докрай на новия тръбопровод.

Очаква се той да бъде подготвен до към 40 дни, по информация на Министерство на стопанската система. На място към този момент са екипи на страната компания " Монтажи ". Към тях се чака да се причислят и частни компании в понеделник, когато министерството разгласява на формалната си електронна страница самия план.

Тръбите също са доставени, най-малко част от тях. Необходими са към 3 дни, с цел да стигнат от Испания до България.

Новият тръбопровод е част от избавителния проект за водната рецесия в Перник. По него ще бъде доставена вода за града от бент. " Бели Искър " през водопровода на столичани. От Софийска вода твърдят, че това няма да наруши водоподаването. Язовир " Бели Искър " доставя близо 20% от столицата с питейна вода.

След като проработи новият тръбопровод, ще бъде спряно източването на бент. " Студена ". Очаква се след към 3-4 месеца той да се изпълни, а през това време ще бъде измит.
Станислав Владимиров - кмет на Перник: Последните дни язовир " Студена " не спада. Другата седмица го дават и снеговалеж. Надяваме се отново на меко време, с цел да имаме колкото се може по-дълъг интервал, в който пъкъл черпим вода от водоземната ни кула да не слизаме до главния спускател. Надяваме се през това време това оборудване да бъде построено. Емил Караниколов - министър на стопанската система: Общата стойност на плана с това, което споделих, което ще се направи - трите спирателни крана, който са съществени за мрежата - за Перник, както и системата за мониторинг е до 27 млн и 39 хиляди лв. с Данък добавена стойност. Стойността на тръбите като цяло без Данък добавена стойност е 5 млн и 700 хиляди лева без Данък добавена стойност.Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР