Започна срещата на Мария Габриел с Продължаваме промяната - Демократична

...
Започна срещата на Мария Габриел с Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Габриел към ПП: Моят призив днес е нека да излезем от порочния кръг

Започна срещата на Мария Габриел с " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". На нея участват водачите на " Промяната " Кирил Петков и Асен Василев, които бяха в чужбина, и поради това срещата на ПП-ДБ с Мария Габриел и ГЕРБ-СДС се реалокира от сряда за петък.

Габриел още веднъж показа целите, по които ще работи възможният кабинет, в който тя ще бъде министър председател. Като още веднъж съобщи, че първата работа на правосъдния министър в този кабинет ще бъде да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев за уронване на престижа на прокуратурата, въпреки че тя към този момент бе поискана по-рано през днешния ден от Висшия правосъден съвет.

" Моят апел през днешния ден е дано да излезем от порочния кръг ", сподели Габриел и прикани да преодолеят разликите си.

" Вярвам, че идеята ни е една - България ", сподели още тя.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков се съгласи, че имат общи цели и пожела по време на срещата да навлязат в елементи по тях.

Така двете обединения подхванаха първо тематиката за сигурността.

" Най-голямото предизвикателство сега в света е войната в Украйна ", стартира съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов и попита дали държавно управление на Габриел би доставяло военна помощ на Украйна, както и дали шефовете на службите би трябвало да се назначават от президента или Министерския съвет. Политическа партия бяха входирали подобен законопроект в предишното Народно събрание.

" Пълна взаимност с Украйна ", отговори еврокомисарката на първия въпрос. А по отношение на втория въпрос тя уточни, че първо би трябвало да се запознае с текста на законопроекта и изясни, че решенията не се спускат от един човек, по тази причина и трябвало да го разиска с сътрудниците си.

Христо Иванов пък поде тематиката за правосъдната промяна.

" Хората виждат безнаказано безвластие и нагла корупция. Това ерозира доверието им в институциите и на това изискуем политическата рецесия ", сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Той изясни, че не може да се приказва за правосъдна промяна без да се направи конституционна промяна.

" Вие сте извънредно тънък ценител на правосъдната промяна, на всички тематики, свързани с нея ", отговори му Габриел.

" Дори и да не приказваме за поддръжка за първия мандат, ние ще дадем поддръжка за конституционна промяна ", заключи думите на Иванов Десислава Атанасова. Но по-важният въпрос бил какъв брой ще е животът на 49-ия парламент, защото има риск той да не стигне за променитe, цитира я " 24 часа ".

Очаквайте детайлности!

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР