Започна срещата на Бойко Борисов с турския премиер Бинали Йълдъръм.Йълдъръм

...
Започна срещата на Бойко Борисов с турския премиер Бинали Йълдъръм.Йълдъръм
Коментари Харесай

Йълдъръм към Борисов: Нашите отношения са специални

Започна срещата на Бойко Борисов с турския министър председател Бинали Йълдъръм.

Йълдъръм благодари, че Борисов е пристигнал и е приел среща, а българският министър председател от своя страна му споделя, че икономическият министър Емил Караниколов ще остане на формалното разкриване на тръбопровода ТАНАП.

Борисов му описа и за срещатата си с Владимир Путин, на която съветският президент го е уведомил за диалозите си с Реджеп Ердоган за отклонението на тръбата. Ще обсъдят и интерконектора, който България строи.

Разширяването на газопровода за Турция в сектора сред компресорна станция „ Лозенец " и очистно оборудване Недялско е основен за развиването на съществуващата междусистемна съгласуваност сред България и Турция, му е споделил Борисов и допълнил, че ще можем да открием в края на юни Изпълнени са всички строително–монтажни работи, следва и въвеждането на градежа в употреба. С построяването на лупинга ще се усили опцията за транзитиране на природен газ от България към Турция от 14 милиарда куб. м. до 15,7 милиарда куб. м. годишно. Наред с това ще може да се транзитира природен газ и в реверсивна посока - от Турция към България.

Йълдъръм обяснил, че връзките сред България и Турция са специфични, ние сме образец за положителни съседи, които си оказват помощ и се почитат. Йълдъръм изрази и съболезнованията си за починалите водачи в злополуката с хеликоптера край Пловдив нощес.

Турският министър председател благодари на Борисов и за политикат му във връзка с мигрантския поток.Той отбелязва, че и предходната година на рождения си ден Борисов е бил в Турция /сега е ден по-рано/ и му пожела да бъде здрав. И двамата означават и връзките на приемливост и почетения сред българи и мюсюлмани и в двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР