Започна срещата между държавния глава Румен Радев с ръководствата на

...
Започна срещата между държавния глава Румен Радев с ръководствата на
Коментари Харесай

Среща при Радев: От КНСБ настояват за нов „Бюджет 2023“, не удължаване на стария

Започна срещата сред президента Румен Радев с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ " Подкрепа “. 

" Добре пристигнали още веднъж в президентската институция. Това е наша поредна среща. Първо желая да ви поздравя за това, че в сложни моменти още веднъж сте на страната на българските жители. Оценявам и споделям изцяло вашата угриженост и паника за сериозната инфлация, в която е страната, за приходите на хората, за идната зима, за най-уязвимите хора и по какъв начин те в действителност би трябвало да бъдат подкрепени и по тази причина, че търсите разговор, търсите разговора със всички институции, от които зависи това да се случи ", посрещна своите посетители на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев.

Държавният глава чака на срещата от синдикатите да споделят какво действително оферират, по какъв начин да бъдат подкрепени хората, които вземат решения, с цел да вземат значимите, верните решения, тъй че българските жители да преминат по-леко тази зима, да има сигурност в дълготраен проект за страната, за стопанската система и за обществената система.

От КНСБ обявиха, че не са съгласни с удължаването на Бюджет 2022 година и упорстват да бъде признат нов бюджет за 2023 година, без значение дали е дело на длъжностен или постоянен кабинет. 

Споделяме вашето очакване България да има постоянен кабинет, това обаче не трансформира нуждата да има бюджет за 2023 година С тези думи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров се обърна към президента Румен Радев на срещата при президента. Разговорите са във връзка декларацията, към която се сплотиха КНСБ и Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ по отношение на растежа на приходите. На срещата е и президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

По думите на Димитров синдикатите имат съответни претенции, с които упорстват за нов бюджет, а не удължение действието на този за 2022 година Доходите би трябвало да догонят нивото на инфлацията, означи той.

Димитър Манолов сподели, че са направени няколко срещи с представители на териториални и професионални структури на двата синдиката. Той сподели, че президентството се е оказала институцията, с която да се водят диалозите за проблемите за хората. 

Димитров и Манолов повдигнаха въпроса и за решенията в енергетиката, произхождащи от Зелената договорка. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР