Започна съвместното заседание между правителствата на България и Северна Македония,

...
Започна съвместното заседание между правителствата на България и Северна Македония,
Коментари Харесай

Правителствата на България и РСМ провеждат съвместно заседание

Започна взаимното съвещание сред държавните управления на България и Северна Македония, което се организира в Резиденция " Бояна " в София. В встъпителните си думи българският министър председател Кирил Петков съобщи, че чака действителни резултати от диалозите сред София и Скопие. " Няма нищо по-добро от това да работим дружно, да имаме отворена стопанска система, да имаме обвързвана инфраструктура, да имаме общ календар, да приказваме за европейска интеграция дружно, да следим деликатно общите тематики, в това число историята и човешките права. Неща, които са значими за евроинтеграцията ", сподели Петков. Според него започнатият разговор сред двете страни ще замести " национализма и езика на омразата ".

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски благодари за поканата и сърдечното посрещане. Той дефинира като триумф днешната среща и диалозите сред двете държавни управления, защото тя е единствено седмица след визитата на Петков в Скопие. " Ще работим по тематики като образованието, инфраструктурата, по-добра връзка, по-добри връзки, с цел да създадем района по-добър стопански и по-добър като благоприятни условия за работа и стандарт на живот ", уточни  Димитър Ковачевски.

Днешното събитие е част от двудневната аудиенция на делегацията от югозападната ни съседка, ръководена от премиера на страната Димитър Ковачевски, която дойде у нас в понеделник. Двамата с българския министър-председател Кирил Петков ще имат диалог на четири очи. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, а двамата министър председатели се чака да създадат взаимно изказване за медиите.

Заседанието стартира на фона на митинг от представители на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация, които упорстват страната ни да не прави отстъпки в своята позиция по тематиката с връзките ни с Република Северна Македония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР